Ugrás a tartalomhoz

„A bőr újra élni kezd” (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Színekben gazdag, látványos bőrképeket láthat az, aki meglátogatja a Molnár Éva bőrképkészítő február 6-án nyílt kiállítását a Közösségi Házban.

A debreceni Molnár Éva „bőrképész” szokatlan felületre festi képeit: megtisztított, megfelelően előkészített, használt bőrre. Molnár Évának már rengeteg helyen volt kiállítása Magyarországon, de már a határon túlra is eljutottak munkái. Nem falemezre vagy vászonra fest, hanem kezelt bőrfelületre álmodja meg alkotásait.
Molnár Éva a festett vagy natúr színű bőröket megtisztítja, meggyűrögeti, és az így létrejövő domborulatokat rögzíti, és ezeket temperával vagy akrill festékkel lefesti, majd miután elkészült, lakkal rögzíti az egészet. A bőrképek többnyire fákat és tájképeket ábrázolnak, de egyes munkákon feltűnik a fa és az ember szimbiózisa is. Munkáival melegséget szeretne vinni az emberek életében.
„A bőr újra élni kezd!“ című kiállítást Malatinszky Károly önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki a bőrkikészítés, a bőrrel való munka szépségeiről, nehézségeiről és a tárlaton látható képek szépségéről, mély mondanivalójáról beszélt.
A színes, főként virágokat, fákat ábrázoló. az ember szemét magával ragadó bőrképeket február 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Közösségi Ház emeleti kiállító termében.
A tárlat megnyitóján versszavalatával közreműködött Vajdáné Pázmándi Judit, a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület tagja, valamint gitárjátékával a Mezőkövesdi Zeneiskola növendéke, Kis Ákos.

Kapcsolódó hírek