Ugrás a tartalomhoz

Megérdemelt kövesdi siker (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Nyíregyháza Spartacus FC
1-0 (1-0)


Rajczi Péter találatával legyőzte másodosztályú ellenfelét városunk felnőtt csapata. Labdarúgóink már csak találkozót játszanak le az év első tétmérkőzéséig.

Bognárék a téli időszak utolsó hazai felkészülési összecsapását az NB II-es pontvadászat listavezetője ellen vívták meg február 19-én. A két együttes a közelmúltban többször is találkozott, ugyanis ősszel egy csoportban szerepeltek a Ligakupában. Csapatunk számára nem sok babér termett az egymás elleni meccseken, miután Melczerék a Nyíregyházán megrendezett találkozón 2-1-re kikaptak, míg Mezőkövesden 2-2-es döntetlent játszottak a nyírségi gárdával.


Kövesdi gól a félidő derekán

Az edzőmeccs első lehetőségét Huszákék dolgozták ki a 7. percben, azonban a távoli lövés elkerülte a kövesdi kaput. Három perccel később Bognár szabadrúgása okozott veszélyt, de Ovsiyenko magabiztosan hárította a kövesdi középpályás próbálkozását. A jó iramú, küzdelmes találkozón mindkét együttes nagy erőket mozgósított a támadások felépítésére, ennek köszönhetően élvezetes csatát láthatott a mérkőzésre kilátogató mintegy 250 néző. A 20. minutumban a hazai szurkolók közül többen is gólt kiáltottak, azonban a villámgyors kövesdi támadás végén Rajczi fejese centikkel elkerülte a látogatók ketrecét. Újabb négy perc elteltével ismét egy lendületes hazai akció futott végig a pályán. A támadás végén Melczer mintegy 20 méteres kapáslövését Ovsiyenko előrevetődve hárította. Labdarúgóink a folytatásban is veszélyesebben futballoztak és ennek meglett az eredménye. A 26. percben Harsányi kapott remek indítást a baloldalon. A csatár miután faképnél hagyta a védőjét, elegánsan tálalt Rajczi elé az alapvonalról, aki 10 méterről okosan a kapu bal oldalába emelt. Tíz minutummal az első játékrész vége előtt Molnár előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, azonban a vendégek támadója mintegy 18 méterről a bal alsó sarok mellé tekerte a játékszert. A hajrában ismét együttesünk veszélyeztetett, de előbb Takács kísérlete kerülte el a Szpari kapuját a 42. percben, majd az utolsó minutumban Bognár ígéretes szabadrúgása vágódott szögletre az egyik nyíregyházi védőről.


Helyzetek a hajrában

Fordulás után mindössze három percet kellett várni az első lehetőségre, amikor is Melczer éles szögből elvégzett szabadrúgásánál Ovsiyenko mutatott be egy szép védést. Ezt követően hosszú ideig a két 16-os között pattogott a labda, veszélyes helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Az eseménytelen periódust Huszák életerős, de pontatlan távoli lövése zárta le a 66. minutumban. Öt perccel később ismét a nyíregyházi középpályás előtt adódott helyzet, azonban a 20 méteres szabadrúgása után Ficsór kezében kötött ki a játékszer. A záró negyedóra kezdetén egy labdavesztés után Szilágyi lépett ki jó ütemben a védők között, viszont a lövése elzúgott keresztbe a kövesdi kapu előtt. Labdarúgóink az utolsó 10 percben több nagy lehetőséget is kidolgoztak. A 80. percben Bognár szabadrúgását védte ki nagy bravúrral a csereként beállt Perger, majd a kipattanó után Fótyik lövése vágódott ki egy gólvonalon helyezkedő védőről. Két perccel később Dobos bombáját hárította szép mozdulattal a szabolcsiak hálóőre, kevéssel ezután Bognár távoli lövése zúgott el centikkel a felső léc fölött. Ezt követően Búrány harciasságának köszönhetően Bognár előtt nyílt lehetőség az előny növelésére, azonban a középpályás közeli lövése az alapvonalon hagyta el a játékteret a 86. percben. Az utolsó pillanatokban még mindkét csapat megeresztett egy-egy kapura tartó lövést, de az eredmény már nem változott a lefújásig. Együttesünk a kidolgozott helyzetek alapján megérdemelten nyerte meg a felkészülési mérkőzést.


Szombaton Debrecen

Véber György tanítványai legközelebb az OTP Bank Liga listavezetőjéhez látogatnak. Együttesünk utolsó felkészülési összecsapása február 22-én, szombaton 14 órakor kezdődik Debrecenben. A találkozót a tervek szerint az Oláh Gábor utcai stadionban fogják lejátszani a csapatok.
Ezt követően Véber György gárdája a DVTK együttesét fogja vendégül látni a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az összecsapás február 26-án, szerdán 18 órakor kezdődik Mezőkövesden.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - Nyíregyháza Spartacus 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, 250 néző, vezette: Nagy R. (Márkus, Demeter)
Mezőkövesd: Horváth (Ficsór) - Hegedűs Cs. (Búrány), Szalai (Vermes), Gévay, Fótyik - Velicky (Szilvási) - Takács (Kiss M.), Bognár, Melczer (Dobos) - Rajczi (Balajti), Harsányi (Menougong). Vezetőedző: Véber György
Nyíregyháza: Ovsityenko (Perger) - Polényi, Patály (Benkó), Jánvári (Gengeliczki), Törtei, Huszák, Reznek, Kis R. (Szatmári), Molnár, Szilágyi, Pákolicz. Vezetedző: Lucsánszky Tamás
Gól: Rajczi (26. perc)

Kapcsolódó hírek