Ugrás a tartalomhoz

Soron kívül ültek össze

Mezőkövesd hírei

Rendkívüli ülést tartott városunk képviselő-testülete február 12-én. Az első napirendi pontban a lakossági víz- és csatornaszolgáltatás-támogatás igénylését tárgyalta meg a testület.

Az előterjesztés lényege, hogy BM rendelet alapján pályázni lehet lakossági víz- és csatornaszolgáltatás-támogatásra. Ennek feltételeit a 2014. január 31-ei Magyar Közlönyben megjelent rendelet szabályozza. A pályázatban nyilatkoznia kell az önkormányzatnak, illetve a szolgáltatást végző szervezetnek, amelynek tartalmaznia kell, hogy az önkormányzat, illetve a szolgáltatást végző szervezet megfelel a pályázati feltételeknek. A pályázatot február 14-ig kellett benyújtani. Eredményes pályázat esetén a pályázati támogatás összege egyrészt csökkenti a lakosság terheit, másrészt a szolgáltatás minőségének javítására fordítható. A városatyák döntése alapján elfogadták az előterjesztést, így a város élni kíván ezzel a lehetőséggel is.
A rendkívüli ülés másik témájaként arról döntöttek a képviselők, hogy pályázatot adnak be a Mező Ferenc Tagiskolában egy futópálya kiépítésére. A BM pályázaton 20 millió forintot lehet nyerni a beruházás megvalósítására, amely a bekerülési költség maximum 80%-a lehet.

Kapcsolódó hírek