Ugrás a tartalomhoz

A Loki győzött a főpróbán

Mezőkövesd hírei

DVSC-TEVA – Mezőkövesd Zsóry 2-1 (1-0)

Véber György tanítványai a közel két hónapos felkészülési időszakot az OTP Bank Liga listavezetőjének vendégeként zárták le február 22-én.

A Debrecenben lejátszott találkozón esős időjárás és csúszós, mély talaj várta a csapatokat. Az első játékrészben a házigazdák alkalmazkodtak jobban a körülményekhez, akik több veszélyes helyzetet is kialakítottak. A piros-fehérek egy szép akció végén Kulcsár átadása után Volas mintegy 11 méterről szerzett találatával megszerezték a vezetést a 26. percben.
Fordulás után együttesünk játszott jobban és az 51. percben egy remek jobb oldali beadást követően Harsányi talált közelről a debreceni hálóba, így labdarúgóink kiegyenlítettek. A folytatásban ismét átvette az irányítást a hajdúsági gárda és több nagy helyzet után Mihelic bal oldali beadásából Kulcsár lőtt éles szögből a hálóba, mellyel a Loki megnyerte a két csapat utolsó felkészülési mérkőzését.


Két tétmeccsel indul a tavasz

Véber György gárdája ezen a héten már élesben mutathatja meg az elmúlt hetekben elvégzett munka eredményét. Csapatunk a Ligakupa nyolcad döntőjének első mérkőzésén a DVTK együttesét fogja vendégül látni Mezőkövesden. Az összecsapás február 26-án, szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Stadionban.
Labdarúgóink a hétvégén az OTP Bank Ligában is megkezdik tavaszi menetelésüket, méghozzá egy fontos rangadóval. Szalaiék a nyitófordulóban a közvetlen tabellaszomszéd Kecskemét gárdáját fogadják hazai környezetben. A két csapatot mindössze három pont választja el a táblázaton, így mezőkövesdi siker esetén labdarúgóink befoghatják pontszámban a Bács-Kiskun megyei gárdát. A Mezőkövesd Zsóry – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano bajnoki rangadó március 1-jén, szombaton 20 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

DVSC-TEVA – Mezőkövesd 2-1 (1-0)
DVSC: Novakovics – Lázár, Mészáros, Máté, Korhut – Mihelic, Ludánszki, Zsidai (Bódi 69.p), Szakály – Kulcsár, Volas (Sidibe 46.p)
Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs, Szalai, Gévay (Vermes 46.p), Fótyik – Velicky, Takács P. (Dobos 46.p), Bognár, Melczer (Kiss 78.p) – Rajczi (Menougong 78.p), Harsányi (Balajti 62.p)
Gól: 1-0 Volas (26.p), Kulcsár (66.p), illetve Harsányi (51.p)

Kapcsolódó hírek