Ugrás a tartalomhoz

Lengyel – magyar kiállítás (videóval)

Mezőkövesd hírei

Ezzel a címmel nyílt képzőművészeti kiállítás a Közösségi Házban február 26-án.

A Mezőkövesd Város Önkormányzata és a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. által szervezett tárlaton a település testvérvárosában, Zoryban megrendezett XXIV. Nemzetközi Alkotótábor anyagából mutattak be válogatást.
A kiállítás elején dr. Hajdu András a Mezőkövesdi Járási Hivatal vezető-helyettese mondott köszöntőt, aki kiemelte, hogy a 64 bemutatott alkotás a legkülönbözőbb technikákkal készült. Hozzátette, hogy ez az alkotótábor a ’80-as időben indult útjára, amikor is a képzőművészet megjelenítési formái merőben eltértek a kor megszokott felfogásától. A kiállítás sajátossága, hogy nemcsak a realisztikusan mutatja be a dolgokat, hanem a valóság egy szeletét, a hangulatát, egy pillanatot ragadnak meg a képek. 
Dr. Hajdu András emellett beszélt Mezőkövesd és a lengyel Zory között létrejött testvérvárosi kapcsolatról, az azóta eltelt időről és a kialakult jó viszonyról.
A köszöntő gondolatok után Ewa Rotter-Plóciennikova festőművész mondott beszédet, mutatta be a tárlatot, beszélt az immár 24. alkalommal megszervezett alkotótáborról.
A megnyitó eseményen Kerékgyártó Dominika, a Mezőkövesdi Hangstúdió tagja lengyel dallal kedveskedett a testvérváros delegáltjainak.
Emellett Nagy Katalinnak, a Mezőkövesdi Zeneiskola művésztanárának gordonka játékát hallgathatta meg a közönség.
A Zoryban megrendezett táborban született alkotásokat március 18-áig tekinthetik meg az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek