Ugrás a tartalomhoz

„Ankétoztak” a labdarúgók (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szurkolói ankétot tartott a Mezőkövesd Zsóry FC. A nagy érdeklődéssel övezett eseményen a klub vezetői, az edzői stáb tagjai, valamint az új játékosok mellett a csapatkapitány Szántai Levente, és a válogatottal készülő Horváth Tamás vett részt február 28-án.

Az ankéton elsőként Tállai András, a klub elnöke köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta, a stadion építése, valamint a csapat körüli teendők miatt az elmúlt időszakban elmaradtak a szurkolói találkozók, viszont most a tavaszi rajt előtt bepótolták. Kiemelte, együttesünk nem jutott az Eger sorsára és bebizonyították, hogy egy kis csapatnál is lehetnek rendezettek a pénzügyek, ráadásul sikerült egy ütőképes csapatot kialakítani. Fontos cél, hogy a tavaszi mérkőzéseken elérjék a 3000-es átlagnézőszámot, ami nem lehetetlen, hiszen többek között a DVTK, a Ferencváros, a Videoton, az Újpest is Mezőkövesdre látogat, ezért több közönségvonzó összecsapást is rendeznek tavasszal.


Fontos a jó rajt

Véber György vezetőedző az őszi szereplés mellett a tavaszi szezon céljait ecsetelte. A szakember kiemelte, az idény elején hullámzóan, míg a szezon végén jól teljesítettek, így összességében jó helyzetből várhatják az idényt. A téli felkészülésről elmondta, hogy az eltervezett munkát elvégezték, de a felkészülés sikerét a tétmérkőzéseken elért eredmények fogják minősíteni. Az új játékosokkal időben megegyeztek, ennek köszönhetően a csapat tagjai végig együtt tudtak dolgozni az elmúlt hetekben. Véber György hozzátette, kiegyensúlyozott, stabil teljesítményt vár a tavaszi szezonban és bízik benne, hogy labdarúgóink az idő előrehaladtával egyre jobb játékot produkálnak. A szakember reméli, hogy az idény első mérkőzésein sikeresen szerepelnek és akkor a bennmaradás kivívásánál sokkal szebb helyezésben is reménykedhetnek. Ellenkező esetben viszont nehéz tavasz várhat rájuk.


Rutinos focistákat hoztak

Véber György ezután bemutatta az új játékosokat. Az igazolások elsődleges célja az volt, hogy olyan rutinos focisták kerüljenek Mezőkövesdre, akik motiváltak és azonnal a csapat hasznára tudnak válni. Elmondta, hogy a válogatottban is megfordult Rajczi Péternek a gólok mellett vezéregyéniségnek kell lennie a pályán. A szakember kiemelte, hogy együttesünket sok helyen mini Újpestként tüntetik fel, viszont neki az a célja, hogy egy kiváló Mezőkövesdet építsen fel. A rutinos játékosok mellett Menyhárt Ádám és Szilvási Zoltán személyében két ifjú tehetség is városunkban folytatja pályafutását.
Sporttörténelmet írhat
Horváth Tamás meghívót kapott Pintér Attila szövetségi kapitánytól, így a kövesdi hálóőr is tagja a finnek ellen barátságos találkozóra készülő magyar válogatott keretének. Tállai András ezzel kapcsolatban elmondta, bízik benne, hogy a kapus első Mezőkövesden játszó játékosként, magára húzhatja majd a címeres mezt.


Dicséretek és észrevételek

A szurkolók közül többen is dicsérték a csapat Diósgyőr elleni szereplését, mellyel  nagy örömet szereztek a kövesdi sportszeretőknek. Volt olyan drukker, aki a kevés médiaszereplést tette szóvá, miszerint a megyei napilapban a Diósgyőr jóval nagyobb teret kap. A szurkolók azt is kérték, hogy a csapat tagjai a mérkőzések végén menjenek ki a drukkerekhez pacsizni.
Véber György válaszában előrebocsájtotta, hogy a küzdeni akarás és az alázat alapelvárás a játékosokkal szemben. Mivel a csapatnak, illetve a klubnak nincs első osztályú múltja, azzal is meg kell küzdniük, hogy emiatt többen lenézik őket. A szakember véleménye szerint a mostani keret már van olyan erős, mint a legtöbb első osztályú csapaté és ezt sokan meg fogják látni. Tállai András szerint a Diósgyőr azért kap nagyobb teret a médiában, mert nagyobb múltja és szurkolótábora van, amit mindenkinek el kell fogadnia, ugyanakkor azon dolgoznak, hogy jó eredmények elérésével együttesünkre is jobban figyeljenek a jövőben. A legnagyobb országos sportnapilapban viszont rendszeresen nagy terjedelemben foglalkoznak a Mezőkövesddel, ami elégedettségre adhat okot.
A klub elnöke hangsúlyozta, nagyon örül annak, hogy a mérkőzés látogatottságát tekintve országos szinten hetedikek a rangsorban, mert ez újonc csapatként nagyon komoly eredmény. Fontos, hogy kialakulóban van egy önálló, térségi nézőközönség, ugyanis Heves, valamint Szolnok megyéből is nagyon sok szurkoló jár Mezőkövesdre.


Folytatódik a pálya fejlesztése

Az utolsó hazai bajnoki mérkőzést követően folytatódhat a stadion építése. Az MLSZ döntése értelmében az utolsó hazai találkozó után - amit labdarúgóink a Videoton ellen fognak lejátszani május 18-án-, kezdődhet meg a játéktér eltolása és a Széchenyi út felőli lelátó építése. A pályát ezúttal a lakótelep irányába fogják „elcsúsztatni”, és ezt követően a játéktér vadonatúj borítást kap. A gyepszőnyeg leterítése előtt nagy valószínűséggel a pálya fűtőrendszerét is megépítik. A játéktér felújítása mellett egy 12 soros főlelátót létesítenek. Az ehhez szükséges, több évre elosztott 400 millió forint állami támogatás rendelkezésre fog állni, illetve a TAO pénzekből is fordítanak majd erre a célra. A 2015-ös szezonban egy új, az eddiginél lényegesen modernebb eredményjelző készüléket is vásárolnak és lesznek további kisebb átalakítások is.
A tervek szerint a klub igyekszik segítséget nyújtani a csapatot elkísérő szurkolók idegenbeli utazásához. Emellett mindent megtesznek azért, hogy egy fiatal szurkolókból álló magot alakítsanak ki, de ezt az eredményekre bízzák, ugyanis az őszi középiskolai bérletakció nem volt sikeres.
Korszerűbb és gyorsabb beléptetés
Tállai András klubelnök a beléptető rendszerrel kapcsolatosan elmondta, hogy az MLSZ építi ki, melynek telepítését, az első mérkőzés előtt végezték el. A kivitelezéssel megbízott cégnek két hét alatt kellett kiépítenie a rendszert az összes stadionban.
Bocsi Anna, a klub ügyvezető-igazgatója kiemelte, hogy a bajnoki mérkőzésekre szóló jegyeket interneten is meg lehet vásárolni és otthon ki lehet nyomtatni.


Internetes jegyvásárlás:

https://meccsjegy.mlsz.hu/

Az első hazai mérkőzésre az internetes rendszert építették ki a stadionban, viszont az Újpest elleni kiemelt kockázatúnak minősített összecsapáson egy mobil beléptető rendszert és kamerákat is be fognak üzemelni. Március 16-án, az Újpest ellen már csak kizárólag névre szóló bilétákkal lehet belépni a stadionba.
A bérletesek egy kis vonalkódot kaptak, illetve kapnak a bérletükre. Korábban lehetőség volt a bérlet átruházására, olyan tekintetben, hogyha valamelyik bérlettulajdonos nem tudott kimenni a meccsre, akkor azt más használhatta. A klub vezetői igyekeznek erre is megoldást találni az új rendszer bevezetése után. A későbbiekben bevezetik a szurkolói kártyát, mellyel még gyorsabban be lehet majd jutni a stadionba.
A klub vezetői javasolják a jegyek elővételben történő megvásárlását, továbbá kérik, hogy hogy minden bérlet- és jegytulajdonos hozza magával személyi igazolványát és lakcímkártyáját.

Kapcsolódó hírek