Ugrás a tartalomhoz

A hurkák nagymestere

Mezőkövesd hírei

A hurkakészítés és a főzés Görbe Sándor szenvedélye. Már gyermekként, nagyapjától, apjától tanulta el a tökéletes hurka és étek készítésének apró tükreit, fortélyait. Görbe Sándor azonban nemcsak saját kedvtelésére készíti ételeit, hanem rendszeresen megméretteti magát különböző főző- és hurkakészítő versenyeken, fesztiválokon.

Legutóbb, immár 9. alkalommal vett részt a Tardi Hurkafesztiválon, ahol minden évben részt vesz hurkáival a rangos mustrán.
„Már a legelső fesztiválon is jelen voltam, ahol a neves szakács, Benke Laci bácsi is megdicsérte az általunk készített étket. Azóta is töretlen lelkesedéssel veszek részt Tardon, a fesztiválon. Idén három hurkával indultam. Készítettem hideg, májas hurkát, rizses hurkát, valamint magyaros hurkát rizzsel és gerslivel. Mindig törekszek, hogy megfelelően fűszerezzem a hurkát, de mégse legyen egy íz sem túl domináns, hanem harmonikus legyen az étel íz világa.” – mondta el Görbe Sándor.
Az általa készített hurka pedig annyira ízlett a zsűrinek, hogy ez alkalommal a Szabadtűzi lovagrend különdíját vehette át, ezzel is gyarapítva a már egymás mellett sorakozó érmek, serlegek, díjak sorát. Görbe Sándor reméli, hogy jövőre is lehetősége lesz részt venni a 10. Tardi Hurkafesztiválon, és hogy ott újabb sikereket érhet el öregbítve városunk hírnevét.

Kapcsolódó hírek