Ugrás a tartalomhoz

Pécsen maradtak a pontok

Mezőkövesd hírei

TM-LINE-Pécs - Mezőkövesdi KC 29-25 (15-15)


Négy gólos vereséget szenvedtt városunk felnőtt csapata Baranya megye székhelyén. A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga alsóházi rájátszásának 3. fordulójában nagyon rosszul kezdtek Bécsiék május  8-án.

Csapatunk az Orosháza ellen lejátszott hazai találkozóhoz hasonlóan beragadt a rajtnál, hiszen Pásztor vezérletével 10 perc után 6-1-es pécsi vezetés állt az eredményjelzőn. Rosta István időt kért és ezután rendezte sorait az MKC. Kézilabdázóink néhány perc alatt ledolgozták a jelentős hátrányt, a 18. percben Bécsi zsinórban szerzett három góljával 8-7-re felzárkóztak Milicsevicsék. A hátralévő időben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de  Rosta István gárdája a félidő vége előtt néhány másodperccel Bécsi góljával döntetlenre hozta az első 30 percet .

Az MKC a második játékrész első perceiben magához ragadta a vezetést és a mieink egészen a 48. percig megőrizték az előnyt. A félidő derekán azonban Iváncsikék beérték Nyikeséket és ettől kezdve már nem is adták ki kezükből a vezetést. Feketéék enerváltan és sok hibával játszottak védekezésben és támadásban egyaránt, emiatt nem tudták tartani a lépést Dányi Gábor együttesével, így csapatunk az alapszakaszhoz hasonlóan most is pont nélkül maradt a Mecsekalján.

Dunaferr búcsú

Ráczék három forduló után a második helyen állnak a négyesben. A pécsiek 9, az MKC 8 ponttal áll az alsóházban. Az Orosháza 26-22-es győzelmet aratott Dunaújvárosban, ennek köszönhetően 4 ponttal állnak a már kiesést jelentő harmadik helyen, míg a dunaparti gárda 1 pontos. A Dunaferr vereségével eldőlt, hogy a nagy múltú klub az utolsó három forduló eredényeitől függetlenül a bajnokság végén elbúcsúzik az élvonaltól. 

Kézilabdázóink legközelebb Orosházán vendégeskednek. Az összecsapás május 15-én, vasárnap 18 órakor kezdődik a Békés megyei városban.

Danyi Gábor: Az MKC rutinosabb csapat tőlünk, de mi egységesebbek voltunk a mai találkozón. A mérkőzést nyitott védekezéssel kezdtük, azonban tudtuk, hogy ezt nem fogjuk végig erővel

bírni, így a találkozó közben váltottunk. A mai győzelelmmel bebizonyítottuk, hogy helyünk van az első osztályban, megérdemelt a sikerünk.

Rosta István: Teljesen mást játszottunk a mérkőzésen, mint amit megbeszéltünk. Tudtuk, hogy a három szélsőre -Pásztor, Boda, Iváncsik- kiemelten kell figyelnünk, ehhez képest hárman együtt 17 gólt szereztek. Erre készültünk egész héten, de a csapat nem érezte át a találkozó fontosságát. Sajnos ma a mérkőzés egyes periódusaiban nem játszottunk NB I-es szinten. 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

TM-LINE-Pécs - Mezőkövesdi KC 29-25 (15-15)

Pécs, 300 néző

játékvezetők: Szegedi Zolt és Unyatinszki Tamás

TM-LINE-Pécs: Bartucz, Szabó (kapusok), Antal(-), Boda (3), Bujisics (2), Császár(-), Gász(-), Holdos (1), Iváncsik Á. (4), Kovács G. (5), Lévay(-), Pásztor (10/4), Szappanos(-), Szögi (1), Werner (3). Edző: Danyi Gábor.

Mezőkövesdi KC: Szabó P., Tóth K., Holló (kapusok), Bécsi (6), Fekete (4/2), Horváth Sz. (1), Juhász (4), Lezák (-), Milicsevics (1), Molnár F. (1), Nyeste (1), Nyikes (1), Papics (3), Papp M.(-), Rosta M. (3), Rácz(-) Edző: Rosta István.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2

Kapcsolódó hírek