Ugrás a tartalomhoz

Kevés volt a két gólos előny (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry 2-0 (1-0)

Kiesett a Ligakupából városunk felnőtt labdarúgócsapata. Együttesünk hiába szerzett két gólos előnyt Mezőkövesden, a DVTK folytathatja szereplését a legjobb nyolc között.

Labdarúgóink a sorozat nyolcaddöntőjének odavágóján nagyszerű teljesítményt nyújtottak és remekül használták ki a lehetőségeiket, így a 3-1-es siker után jó helyzetből várhatták a március 4-én megrendezett miskolci visszavágót. A két együttes az OTP Bank Ligában is bemutatkozott a hétvégén. A DVTK nagy küzdelemben döntetlent ért el a listavezető Debrecen ellen, melynek értékét növeli, hogy a borsodiak hosszú ideig 10 emberrel játszottak. Labdarúgóink viszont kellemetlen, 1-0ás vereséget szenvedtek el hazai pályán a közvetlen rivális Kecskeméttől. A magyar válogatott összetartása miatt a hazaiaktól Kádár Tamás, Elek Ákos és Futács Márkó, míg együttesünkből Horváth Tamás nem léphetett pályára a találkozón.


Hazai gól a félidő elején

A DVTK az első perctől nekiesett együttesünknek, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani az összecsapás elején. Ezt követően Gévayék kijöttek a szorításból, azonban a hazaiak büntetőhöz jutottak az első 10 perc végén, miután Nikházi beadását követően a védők közül valaki kézzel ért a labdához. A 11-est Gosztonyi végezte el és a középpályás a balra vetődő Szántai mellett a jobb felső sarokba bombázott, ezzel a vendéglátók korán megszerezték a vezetést. Az első negyedóra végén komoly egyenlítési lehetőség adódott együttesünk előtt. Balajti remek passza után Menougong került ziccerbe, azonban a támadó lágy pörgetése elkerülte a diósgyőri kaput. A 20. minutumban egy remek kiugratás után Batioja iramodhatott volna meg Szántai kapuja felé, viszont a kövesdi hálóőr az utolsó pillanatban tisztázott a hazai játékos elől. A játékrész felénél Barczi indította Vágit, akinek az éles szögből megeresztett lövését Szántai nagy bravúrral hárította. Három minutummal később Husic tekert be remekül egy sarokrúgást, viszont Alves három méterről a kapu fölé bólintott. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék, de ezzel együtt a félidő vége előtt 10 perccel ismét a házigazdák veszélyeztettek. Ekkor Gosztonyi passza után Husic ívelt középre a baloldalról, ahol az érkező Barczi előrevetődve fejelt a kövesdi ketrec mellé. Két minutummal ezután Harsányi lódult meg, azonban Vági a 16-os előtt felvágta a támadót. Az ígéretes szabadrúgást Balajti nagy erővel a sorfalba lőtte. A magas iramú játékrész utolsó előtti percében Nikházi pontatlan távoli lövésébe Debreceni tette bele a lábát, viszont a jó ütemben kilépő Szántai kiválóan „takarta be” a kaput.


Újabb korai gól

Nem kezdődött jól a második felvonás sem együttesünk számára, ugyanis a DVTK ismét korán megzörgette a hálót. Az 53. percben Barczi ugratta ki a 16-os vonalánál Batioját, aki szép mozdulattal pörgette el a játékszert Szántai mellett, így a Mezőkövesden szerzett Futács góllal már a Diósgyőr állt továbbjutásra. Lbdarúgóink a hazai találat után átvették a játék irányítását, de a fölény meddőnek bizonyult, ugyanis a támadások felépítésébe rendre hiba csúszott. Húsz perccel a mérkőzés vége előtt Nikházi szánta lövésre magát, mintegy 25 méterről, azonban a diósgyőri középpályás kísérlete nem jelentett veszélyt a kapura. A folytatásban sem történt változás a játék képében, együttesünk nagy akarással futballozott és próbált fogást találni a hazai védelmen, azonban Bognárék pontatlanok voltak. Csapatunk a záró tíz percben is mindent megtett a továbbjutást érő gól megszerzéséért, de labdarúgóinknak a helyzetek ellenére nem sikerült a kapuba találni. Hét perccel a meccs vége előtt Eperjesi tisztázott nagy helyzetben a berobbanó Menougong elől, majd nem sokkal később Velicky 24 méterről megeresztett lövése akadt el Alvesben. A 88. minutumban Bognár vette célba a kaput 16 méterről, majd a középpályás levágódó lövése után Velicky tüzelt kevéssel a keresztléc fölé. A lefújás után a hazaiak örülhettek, ugyanis a 2-0 sikerük után összesítésben 3-3-as döntetlennel zárult a párharc, de idegenben lőtt góllal bejutottak a legjobb 8 közé. Szivics Tomiszlav gárdája az NB II-es Szigetszentmiklóssal találkozik majd a legjobb négy közé jutásért.


Pápára látogatnak Bognárék

Csapatunk legközelebb Pápán lép pályára az OTP Bank Liga 18. fordulójában. A Lombard Pápa Termál FC – Mezőkövesd Zsóry találkozó március 7-én, pénteken 19 órakor kezdődik a dunántúli városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

DVTK -Mezőkövesd Zsóry 2-0 (1-0)

Miskolc, 1500 néző, v.: Solymosi P. (Horváth R., Tőkés R.).

Diósgyőri VTK: Rados – Vági (Eperjesi 46.p), Alves, Debreceni, Husic – Egerszegi (Egerszegi 60.p) – Marjanovic, Nikházi, Gosztonyi (Grumic 46.p) – Barczi, Batioja. Vezetőedző: Sivic Tomislav.
Mezőkövesd Zsóry FC: Szántai – Búrány, Hegedűs D., Gévay, Hegedűs Cs. – Kiss M.(Velicky 46.p), Dobos (Rajczi 71.p), Farkas B. (Bognár 46.p), Harsányi – Balajti, Menougong. Vezetőedző: Véber György.

Gólok: Gosztonyi (10.p 11-esből), Batioja (53.p)

Kapcsolódó hírek