Ugrás a tartalomhoz

Jubilál a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (videóval)

Mezőkövesd hírei

Huszonöt éves fennállását ünnepli ebben az esztendőben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A jeles jubileum alkalmából hálaadó szentmisét tartottak a Jézus Szíve templomban március 4-én.

Az ünnepi szentmisén a Máltai Szeretetszolgálat mezőkövesdi csoportjának vezetői és tagjai mellett, jelen volt többek között dr. Kis Imre, a szervezet Észak-Magyarországi Régiójának vezetője, dr. Fekete Zoltán polgármester, Vámos Zoltán alpolgármester, valamint a képviselő-testület több tagja.
A szentmisét Berkes László, a Jézus Szíve templom plébánosa celebrálta, aki prédikációjában egyebek mellett kiemelte a szeretet gyakorlása mellett az adakozás, valamint az öntetlen támogatás fontosságát. Hangsúlyozta, hogy a negyedévszázados jubileumát ünneplő Máltai Szeretetszolgálat a hit védelme mellett, a szegények szolgálatát tekinti a legfontosabb feladatának. Berkes László elmondta, nagyon fontos, hogy mindig nyitott szemmel járjunk és meglássuk, ki szorul segítségre, támogatásra, továbbá segítsünk a bajba jutottakon. A plébános példaként állította Szent Mártont, aki télvíz idején kettévágta a saját köpenyét és a felét felajánlotta egy rászorulónak, s mint később kiderült, Jézussal osztotta meg a ruhadarabot.


Támogatják a rászorulókat

Az ünnepi szentmisét követően Balogh Csaba, a Máltai Szeretetszolgálat mezőkövesdi csoportjának vezetője köszöntötte a jelenlévőket, aki kiemelte a kövesdi csoport tevékenységének jelentőségét. Elmondta, hogy karácsony előtt több mint százan vettek részt az élelmiszergyűjtésben és összességében több mint három tonna élelmet sikerült gyűjteniük, ennek köszönhetően nagyon sok rászoruló ünnepét tudták szebbé tenni, majd mindenkinek megköszönte a támogatását és munkáját.
Ezt követően dr. Kis Imre, a szervezet Észak-Magyarországi Régiójának vezetője osztotta meg ünnepi gondolatait, aki Kozma Imrének, a szervezet alapító elnökének üdvözletével és jókívánságaival érkezett Mezőkövesdre. Beszédében kitért a Máltai Lovagrend céljai mellett az evangélium fontosságára, valamint a jótékonykodás szerepére. Kiemelte, hogy a régióban működő (Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Heves megye) több mint 20 csoport közül a mezőkövesdi az egyik legjobb, legaktívabb és leghatékonyabb. A régióvezető mindenkinek megköszönte az áldozatos munkáját, továbbá kiemelte a mezőkövesdi önkormányzat segítségét, miután városunk önkormányzata jelentős mértékben támogatják a szervezet munkáját. Gondolatait azzal zárta, Isten akarata az, hogy odaforduljunk a szegényekhez és meglássuk bennük Istent.


Ünnepi műsor

Ezt követően a jelenlévők megtekinthettek egy kisfilmet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységéről. Az ünnepséget a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárainak és növendékeinek zenés, hangszeres, valamint a Szent László Kamarakórusnak énekes műsora zárta.

Kapcsolódó hírek