Ugrás a tartalomhoz

Képviselő-testületi ülés

Mezőkövesd hírei

Az Önkormányzat 2010-2014-es ciklusprogramjáról, a „Tiszta udvar rendes ház” elnevezésű városszépítő program újraindításáról is döntés született az április 27-ei képviselő-testületi ülésen. 

Az Önkormányzat 2011. évi költségvetési rendeletének és az Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló rendelet technikai módosítása mellett több önkormányzati fenntartású intézmény és gazdasági társaság számolt be az előző évi munkájáról. Ezek közé tartozik a város két középiskolája, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, valamint a Széchenyi István Szakképző Iskola, akik az elmúlt 5 éves tevékenységükről adtak számot a testület előtt. 

Tájékoztatót hallgattak meg a városatyák a Matyóföldi Alkotók és Művészetpártolók Egyesületének 2010-es tevékenységéről, a Zsóry Camping Kft. elmúlt évéről, illetve idei terveiről, valamint a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. is ismertette a 2010-es eredményeit, illetve 2011-es elképzeléseit. 
A városatyák megtárgyalták és elfogadták az Önkormányzat 2010-2014. időszakra vonatkozó ciklusprogramját. Sürgősségi indítványként tárgyalták és fogadták el egyebek mellett a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság és az Önkormányzat között az „Iskola rendőre” program kapcsán létrejövő megállapodást. 
Az ülésen a képviselők a „Tiszta udvar rendes ház” városszépítő program elindításáról is határoztak. A program célja, hogy a virágosítást, parkosítást minél inkább kiterjesszék a belvároson kívüli, lakott területekre. Ennek egyik módja, hogy a városvezetés igyekeznek felkarolni minden ilyen irányú lakossági kezdeményezést, másrészt ösztönözni is kívánják a porták tulajdonosait, használóit, hogy próbálják házukat, telküket szépíteni, alakítgatni. Ezért döntött úgy a testület, hogy újra elindítják a korábban már sikeres, „Tiszta udvar rendes ház” programot, amely keretében egy több tagú bizottság a település utcáit  végigjárva felméri az ingatlanokat. A szemle során több szempontot is figyelembe vesznek, így a lakás ápoltságát, az udvar rendezettségét, a telek virágosítását, valamint a porta előtt lévő közterület rendezettségét. A pontozó bizottság döntése alapján pedig az arra érdemes portákat jutalmazza az Önkormányzat. 
A nyílt ülés képviselői interpellációval és kérdéssel zárult.

Kapcsolódó hírek