Ugrás a tartalomhoz

A mesében a harmadik próbatétel után elnyeri jutalmát a versengő - az életben is!

Mezőkövesd hírei

Ez év február 24-én a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya által végrehajtott nyomozóportya során a rendőrök Mezőkövesd, Damjanich úton figyeltek fel O. Anna 35 éves mezőkövesdi lakosú személyre és társára, S. István Jánosra, akik több zsákkal megrakodva toltak egy kerékpárt.

Előállításuk, és elszámoltatásuk során kiderült, hogy melyik családi házból tulajdonították el a kerékpárt, és a zsákok tartalmát (ruhaneműket és különböző használati tárgyakat 60.000 Ft körüli értékben). Az ügyben S. István János őrizetbe vételére került sor, s a bíróság előzetes letartóztatását rendelte el.

Két napra rá, 26-án az éjszakai órákban a nyomozók ismét portyaszolgálatot tartottak, s az Éva utcában tetten érték O. Annát, amint a nála lévő kerékpárra helyezve egy fehér színű ruhaszárító állvánnyal egyensúlyozva halad hazafelé. Elszámoltatása során megállapításra került, hogy a ruhaszárító állványt egy Margit úti családi ház udvaráról tulajdonította el. Az elkövetőt az sem tartotta vissza, hogy kb. 6 hónapos terhes, és már két alkalommal lebukott.

Harmadjára március 12-én, 01.00 óra előtt lendült ismét akcióba. Ekkor az egyik Harsányi Kálmán úti társasház lakója figyelt fel furcsa, szokatlan zajra. A szemfüles lakó nem volt rest, és kifigyelte amint egy ismeretlen állapotos nő a társasház egyik tároló helyiségébe a rácsos ajtó fölött lévő (kb. 2,5 méter magasságban) 30 cm-es résen bemászott, és onnan különböző tárgyakat pakolt ki (ruhaneműk, befőttek, háztartási, használati tárgyak), eltulajdonítási szándékkal. A cselekményt észlelő - egyben az ügy sértettje is -, távozásra szólította fel O. Annát, aki 1 db befőttel a kezében távozott a helyszínről. Az ügyben végzett nyomozás során megállapításra került, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy a már előzően tetten ért O. Anna, s immár harmadik körútja alkalmával kb. 100.000 Ft értéket pakolt össze. A bűnügyi osztály nyomozói azt is megállapították, hogy a várandós nő Mezőkövesd városban kilenc rendbeli lopás bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. Házkutatás során további sértettek sérelmére elkövetett lopásból származó tárgyak is feltalálásra és lefoglalásra kerültek, melyek eltulajdonítása a már fentebb ismertetett hasonló módon történt (családi ház udvaráról ruhalopás).
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette a kismamát (akinek édesanyja neveli korábban született kiskorú, valamint fiatalkorú gyermekét), és a Mezőkövesdi Járás Bíróság 30 napos előzetes letartóztatását rendelte el. Amennyiben a tárgyaláson bizonyítást nyer O. Anna bűnössége, akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető tettéért.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J)

Kapcsolódó hírek