Ugrás a tartalomhoz

Fürdőfejlesztés

Mezőkövesd hírei

Rövidesen befejeződik az ikermedence meleg vizes részlegének rekonstrukciója a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben.

A kivitelező cég az elmúlt hetekben a wellness-részleg építése mellett az uszodát a gyógymedencével összekötő közlekedőrész utómunkálatait végezte el. A kibővített épületben, így már az új, zárható szekrényekkel ellátott öltözőket is igénybe vehetik a fürdőbe látogató vendégek. A kedvező időjárásnak köszönhetően gőzerővel haladnak a külső munkálatok. Az ikermedence átépítése mellett a medencét kiszolgáló épület is látványos átalakuláson megy keresztül. Az új öltözőépületnek elsősorban kisegítő szerepe lesz, melyet azokon a napokon nyitnak meg, amikor a vendégek kiemelt számban látogatnak a fürdőbe. Az ikermedence meleg vizes részét rövidesen átadják. Ha az ikermedence teljes egészében elkészül, a szakembereknek már csak az öltöző építését, valamint a külső nosztalgiamedence felújítását kell majd befejezniük. 

A főszezont csökkentett szolgáltatással tudjuk elkezdeni, mert rövidesen megkezdődnek a hőmegtakarítási pályázat munkálatai. A kivitelező cég kisebb átalakításokat hajt majd végre a fürdő területén. A projekt keretében egyebek mellett csővezetékek és energiakábelek lefektetését is elvégzik.” – emelte ki Vámos Zoltán, a fürdő vezetője.

A beruházás teljes befejezéséig forgalmi rend változásra kell számítani. Ez azt jelenti, hogy a fürdőt a főbejárat, valamint a főút felőli oldalon található hátsó bejárat irányából lehet megközelíteni. Az Olajfa út felőli bejáratot csak az ikermedence, a kiszolgáló épület, illetve a tereprendezés után fogják megnyitni a látogatók számára. A tervek szerint június 30-áig adják majd át teljes egészében a több mint egy milliárd forint értékű fejlesztést.

Kapcsolódó hírek