Ugrás a tartalomhoz

Új sportcentrum városunkban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Befejeződtek a Hadnagy úti Sportcentrum első ütemének kivitelezési munkálatai. Az új létesítmény átadóünnepségét március 21-én rendezték meg.

Városunk önkormányzata a jelentős sportfejlesztés megvalósítása érdekében 2012. április 2-án nyújtott be pályázatot a Belügyminisztériumhoz. A pályázat sikeres elbírálása után összesen 18 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapott városunk a beruházáshoz. A projekt támogatási szerződését 2012. október 11-én írták alá, majd a beruházás kiviteli tervei is elkészültek.
A közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a KKT Konzorcium tagjai, a Kelet-ÚT Kft., a KIPSZER FT Zrt. és a TEMEN.TRADE Kft. nyerték el a kivitelezés jogát. A vállalkozási szerződést 2013. június 24-én írták alá, ezután kezdődhettek meg a bruttó 139.690.208 Ft értékű fejlesztés munkálatai.

ENERGIATAKARÉKOS ÉPÜLET A sportcentrum I. ütemében megépült a kiszolgáló létesítmény, amelyben egy önmagában is üzemeltethető 2 db fallabdapálya készült el. Ehhez kapcsolódóan külön női-, férfiöltöző-, valamint vizesblokkok épültek, úgy hogy az akadálymentesítés szempontjait is figyelembe vették.
Az épületgépészeti munkálatokat az energiahatékonyság elvét követve végezték el, ugyanis a meleg víz előállítása részben napkollektorok segítségével történik. Emellett elhelyeztek az épületben egy korszerű szabályozó automatikával ellátott kondenzációs kazánt, valamint szabályozható hővisszanyerő gépi szellőzés is található. Az I. ütemben megépült épület hasznos alapterülete összesen 430 m2.
A projekt keretében elkészültek az épületet kiszolgáló közműcsatlakozások, illetve a kiszolgáló út, illetve egy 30 férőhelyes parkolót alakítottak ki. A kerítés építése szintén megkezdődött, melyet majd a II. ütemben fognak befejezni.

ÁTADÓ ÜNNEPSÉG A beruházás átadó ünnepségén elsőként Dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket. Városunk vezetője beszédében ismertette a beruházás menetét és kiemelte a sportcentrum létesítésének célját.
„A sportcentrum nemcsak a versenysport, hanem a szabadidő kellemes és hasznos eltöltése érdekében épült meg. Azt szeretnénk, ha a mezőkövesdi emberek minél nagyobb számban döntenének az egészséges és hasznos időtöltés mellett. Olyan lehetőségeket biztosítunk itt az emberek számára, ami eddig nem volt a városban. Ilyen a két fallabda pálya, de ilyenek lesznek az idén megépülő teniszpályák, a futópálya és a többfunkciós sportpályák. Ép testben ép lélek. Mi ezt nem csak mondjuk, hanem lehetőségeinkhez képest teszünk is érte”– emelte ki dr. Fekete Zoltán polgármester.
Ezután településünk vezetője mindenkinek megköszönte a munkáját, aki részt vett a létesítmény építésében, majd zárszóként elmondta, reméli, hogy az új létesítmény az egyik legnépszerűbb sportolási hellyé válik Mezőkövesden.

SZÍNVONALAS KIKAPCSOLÓDÁS Ezt követően Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára mondott köszöntőt, aki kiemelte, hogy a beruházás egy újabb fontos állomás a város életében. Kiemelte, a fejlesztés a városban és a térségben élők szabadidős programjainak lehetőségeit bővíti 21. századi színvonalon. „Nagyon fontos, hogy az emberek az ország minél több településén kapjanak olyan szolgáltatásokat, ami miatt úgy érezhetik, érdemes ott élni. Ahhoz, hogy ez kialakuljon először is munkahelyekre van szükség. Nagyon érdekes a város munkaügyi statisztikája, mert annak ellenére, hogy az elmúlt években nem érkezett nagy vállalat Mezőkövesdre, mégis jelentős mértékben csökkent a munkanélküliség, amely 10% alatt van és ez megegyezik az országos átlaggal. Ez annak köszönhető, hogy a városban működő cégek, illetve üzemek túl vannak a válságon, erős alapokon állnak és tudják bővíteni a termelésüket, ezzel együtt új munkahelyek létesülnek. Erről azért beszélek, mert a dolgozó embereknek pihenésre és feltöltődésre van szükségük. Mezőkövesd ma már minőségi lehetőségeket tud kínálni a munkaidőn túli tevékenységre, hiszen csak az élsportot tekintve, a kézilabda és a labdarúgók országos szinten is elismerést vívtak ki maguknak. Ez az épület, illetve fejlesztés is tökéletesen beleillik a városképbe, hiszen olyan szolgáltatásokat kínál, amely az emberek szórakozását és kikapcsolódását segíti” – hangsúlyozta Tállai András.

SZALAGÁTVÁGÁS Az esemény fénypontjaként Tállai András államtitkár, dr. Fekete Zoltán polgármester és Vincziczki Csaba, a Kelet-ÚT Kft. ügyvezető-igazgatója, a KKT Konzorcium vezetője közös szalagátvágással adta át a Sportcentrum épületét. Ezt követően dr. Medvegy János pápai prelátus, a Szent László templom plébánosa áldotta meg a beruházást.
Az ünnepséget követően a jelenlévők megtekintették a Sportcentrum épületét. A bejárás után állófogadással zárult az esemény, melynek keretében Vámos Zoltán alpolgármester mondott pohárköszöntőt.
Az átadót Ökrös Ilonának, a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület tagjának énekes, továbbá Mozer Attilának, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárának hangszeres előadása színesítette.

Kapcsolódó hírek