Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. június 1. (csütörtök) 11:52 Tünde névnapja van
 
Keresztáldás (videóval)

Átadták, megáldották és megszentelték az új és végleges helyére kerülő Jegenyesor elején található keresztet. Az ünnepi ceremóniát március 23-án tartották meg.


Az ünnepség elején a meghívottak, a hívők a Jézus Szíve templomtól sétáltak át a Jegenyesor végén lévő téren elhelyezett kereszthez. Ezután dr. Berkes László plébános beszélt a kereszt funkciójáról, a renoválásáról.
Ez a kereszt mindenkié, de az egyházközség és a hívek érzik leginkább magukénak ezt a vallási emléket.
A kereszt korábban már a város több pontján is elhelyezték. A legutóbbi helyén bozót és egyenetlen talaj övezte az építményt. Az áthelyezéssel és felújítással méltó helyre került. Megmaradt a funkciója és hangsúlyosabb lett a szerepe, a látványa, amely hivalkodás nélkül mégis magára vonja az emberek, a hívők figyelmét.
A szakrális emlék átadásán dr. Berkes László plébános beszéde után dr. Fekete Zoltán polgármester osztotta meg gondolatait. Elmondta, hogy a Jézus Szíve Egyházközség, a hívők és a szakemberek révén méltó helyre került helyreállított kereszt. Elmondta, hogy a kereszt melletti parkterületet a közmunkások bevonásával alakították ki. A kereszt felújítása és új helyre történő átköltöztetése mintegy fél millió forintba került.
Az eseményen részt vett Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára is. A beszédek után a plébános megáldotta és megszentelte a megújult keresztet. Az esemény zárásaként a közös imádkozás után a hívők virágokat helyeztek el a kereszt lábánál.Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés