Ugrás a tartalomhoz

Versenyben maradt a Kaposvár (videóval)

Mezőkövesd hírei

Kaposvári Rákóczi FC - Mezőkövesd Zsóry 1-0 (0-0)

Fontos mérkőzésen szenvedett vereséget városunk felnőtt csapata az OTP Bank Ligában. Labdarúgóink a sereghajtó Kaposvár vendégeként maradtak pont nélkül.

Az első osztályú bajnokság 23. játéknapján kiemelten fontos rangadót játszottak le Melczerék, miután együttesünk a mezőnyt tisztes távolból üldöző Somogy megyei alakulattal találkozott április 7-én. Az alsóházi rangadó elsősorban a hazai csapat számára volt létfontosságú, ugyanis Selymes Tibor gárdájának vereség esetén minimálisra csökkentek volna a bennmaradási esélyei. A Kaposvár 13, míg Bognárék 22 ponttal várták az egymása elleni találkozót.


Somogyi fölény

Az összecsapás elején a hazaiak játszottak aktívabban, de igazán komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani, mivel a kövesdi hátsó alakzat tagjai jól látták el a feladatukat. Az első említésre méltó helyzetet a zöld-fehérek alakították ki, azonban Firtulescu távoli lövése jócskán elkerülte Horváth kapuját a 11. percben. Az első negyedóra végén Kiss vette célba a vendéglátók ketrecét, viszont gól ebből a próbálkozásból sem született. A 18. minutumban Coroian 20 méteres kísérlete zúgott el néhány centivel a keresztléc fölött. Újabb két perc elteltével Firtulescu lépett ki a szélen, azonban társai a beadást követően elügyetlenkedték a lehetőséget. Balázsék ezután is lendületesebben és veszélyesebben futballoztak, bár a következő említésre méltó helyzetre a 32. percig kellett várni. Ekkor Kink szöglete után a sarokrúgást elvégző csatár elé került vissza a labda, aki a támadás befejezéseként jócskán a kapu fölé emelt. Labdarúgóink sok technikai hibát vétettek és pontatlanul futballoztak, ami a játékrész hajráját is meghatározta. A 34. minutumban egy formás hazai akció végén Okuka tornáztatta meg Horváthot. Három perccel ezután Bognár remek kiugratásával Harsányi léphetett volna ki, de a csatár nem vette át jól a labdát. A 40. percben Diallo lövése gurult ki a bal kapufa mellett. A hazaiaknak két perccel a félidő vége előtt egy kapu előtti kavarodás után sem sikerült gólt szerezniük. A félidő utolsó eseménye Harsányi remek baloldali beadása volt, de a védők a középen helyezkedő Menougongot elválasztották a labdától.


Hazai gól, hazai győzelem

A hazaiak fordulás után szinte azonnal előnybe kerültek, ugyanis az 50. percben Coroian egy szép bal lábas lövéssel előnyhöz juttatta a somogyi alakulatot. Csapatunk öt perccel később nagy egyenlítési lehetőséghez jutott, miután Bognár szabadrúgása Gévay elé került, akinek a lábáról Antal kezében kötött ki a játékszer. Az 57. minutumban egy nagyszerű támadás végén Menougong gurított közelről a kapuba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 70. percben Bognár sarokrúgása után azonnal fordultak a hazaiak, akik a gyors támadás végén Kink fejesével fejezték be az akciót. Együttesünk helyzete 10 perccel a találkozó rendes játékidejének vége előtt jelentősen csökkent, miután Vermes utolsó emberként szabálytalankodott a gólhelyzetben lévő Balázzsal. A játékvezető kiállította a kövesdi védőt, majd a megítélt szabadrúgást Firtulescu tekerte kapura, azonban Horváth szögletre mentett. A sarokrúgás után a kövesdi hálóőr kezéből kicsúszott a játékszer, de Melczer felszabadított. A hajrában még két lehetőség adódott a csapatok előtt. A 85. percben Coroian lőtte telibe a kapufát, majd az ellentámadás végén Rajczi kísérlete kerülte el a somogyiak ketrecét, így a Kaposvár megszerezte az első győzelmét a tavaszi szezonban és életben tartotta bennmaradási esélyeit.

Labdarúgóink a vereség miatt nem tudtak eltávolodni a kieső zónától. Véber György csapata továbbra is a 13. helyen áll a tabellán 22 ponttal. Az MTK együttesünkhöz hasonlóan 22 egységet szerzett, míg a Paks 20, a Kaposvár pedig 16 pontot szorgoskodott össze az eltelt 23 forduló alatt.


Újabb rangadó

Harsányiék legközelebb az MVM Paks gárdáját látják vendégül Mezőkövesden. A találkozó április 12-én, szombaton 16 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Kaposvári Rákóczi - Mezőkövesd Zsóry 1-0 (0-0)
Kaposvár, 1 000 néző. V.: Szabó Zs. (Buzás B., Medovarszki J.).
Kaposvár: Antal – Okuka, Mbemba, Diallo, Lebbihi – Coroian, Firtulescu (Murai) – Florean, Mulemo, Balázs – Kink (Bank). Vezetőedző: Selymes Tibor
Mezőkövesd: Horváth – Vermes, Szalai, Gévay, Fótyik (Rajczi) – Velicky, Hegedűs D. – Kiss (Melczer), Bognár, Harsányi – Menougong (Balajti). Vezetőedző: Véber György
Gól: Coroian az 50. percben.
Kiállítás: Vermes a 80. percben.

Kapcsolódó hírek