Ugrás a tartalomhoz

Jubileumi tárlat (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

„Az alkotás öröme” címmel képzőművészeti kiállítás nyílt a Fundamentum Óvoda és Iskola megalapításának 10. évfordulója alkalmából. A jeles eseménynek a Közösségi Ház adott otthont április 9-én.

Az ünnepélyes megnyitón elsőként Guba István, a Fundamentum Óvoda és Iskola tagintézmény-vezetője köszöntötte a résztvevőket. Az iskola vezetője kiemelte, hogy 2003-ban 18 gyerekkel kezdték meg a munkát, de napjainkban már több mint 100 gyermek tanul az iskolában. Kiemelte, hogy olyan oktatási intézmény kialakítása a céljuk, amely egyrészt hangsúlyozza a vallási értékek fontosságát, továbbá a diákok, tanárok is jól érzik magukat az iskola falai között. Emellett lényeges, hogy a szülők tudják, jó helyen tanulnak a gyermekeik és minden nap bizalommal engedjék el őket az iskolába.
Az iskola vezetője kiemelte, hogy az alapfokú oktatás mellett óvoda és zeneiskolai képzés is indult, továbbá a tervek között szerepel a gazdaképzés beindítása, így a közeljövőben szakképesítés megszerzésére is lehetőség nyílhat az intézményben.


Színes, vidám alkotások

A kiállítás anyagát Fajgerné Dudás Andrea Júlia festőművész tanár értékelte szakmai szempontok alapján. Kiemelte, a tárlat anyaga rendkívül színes és vidám hangulatú, ami azt bizonyítja, hogy a gyerekek szeretik az iskolájukat és a tanáraikat. Hozzátette, az alkotások között a kerámiamunkáktól, a rajzokon, festményeken, szőtteseken és gyöngyfűzésen át egészen a karcolatokig számos képzőművészeti technikát használtak a gyerekek az elkészítés során. A festőművész tanár zárásként arra bátorította a gyerekeket, hogy fessenek és alkossanak a legkülönfélébb technikákkal és használják szabadon alkotói képességeiket.


Fontos a biztatás

A kiállítást Dr. Hajdu András, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Mezőkövesdi Járási Hivatalának vezető-helyettese nyitotta meg, aki az alkotások méltatása mellett a gyerekek alkotói fejlődésének három fontos élettani szakaszát ismertette. Kiemelte, nagyon fontos, hogy a gyermekek szabadon végezhessék a képzőművészeti tevékenységet és sok biztatást kapjanak a szülőktől, valamint tanáraiktól.

Az ünnepélyes megnyitót Árvai Beátának és Nagyné Rózsa Zsuzsannának, a Fundamentum Művészeti Iskola tanárainak, valamint Szendrei Györgynek, az iskola tanulójának hangszeres előadása mellett a Fundamentum Gyermekkar énekes produkciója színesítette.
A gyerekek alkotásaiból nyílt tárlatot április 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Közösségi Ház emeleti kiállítótermében.

Kapcsolódó hírek