Ugrás a tartalomhoz

Visszavették az önkormányzatok a mezőkövesdi repülőteret (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Miskolc, Mezőkövesd és Mezőkeresztes önkormányzata 6 év után újra birtokba vette a repülőteret az eddigi befektetőtől. A céggel 2008-ban kötöttek bérleti szerződést, azonban az önkormányzatok szerint semmilyen fejlesztést nem végeztek a területen.

A települések vezetői április 11-én sajtótájékoztató keretében ismertették álláspontjukat a helyszínen. Megtudtuk, hónapok óta egyeztetnek a befektetővel, azonban eredménytelenül. Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere elmondta, a cég nem teljesítette a szerződésben foglaltakat, így ennek rendkívüli felmondása mellett döntöttek. A három önkormányzat saját tulajdonát vette birtokba, a terület további komoly hasznosítása érdekében. A régiónak, ezen belül Miskolcnak is elemi érdeke a repülőtér ügyének mielőbbi rendbetétele, hiszen a 10%-ban tulajdonos megyeszékhely sem rendelkezik saját repülőtérrel.




Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere kiemelte, a három érintett település mellett az egész régió számára fontos lépés történt, hiszen az a cél, hogy egy olyan szakmai befektetőt találjanak a reptér újbóli beindítására, aki képes megvalósítani a fejlesztést. Hozzátette, az elmúlt időszakban egyértelműen erősödött az észak-magyarországi régió gazdasága, melynek további emelkedéséhez a repülőtér beindítása egy újabb jelentős lökést adhat.

Dózsa György, Mezőkeresztes polgármestere hangsúlyozta, ezzel a döntéssel egy újabb esélyt kaptak arra, hogy az egész régió számára fontos beruházás megvalósuljon. Kiemelte, a fejlesztés nagyon sok munkahelyet teremthet a térségben élők számára, amely a gazdaság megerősödése mellett az embereket hozzásegítheti a biztos megélhetéshez.




Az önkormányzatok most új befektetőt keresnek – olyat, amelyik működtetni tudná a repülőteret. Az elképzeléseket alátámasztja Orbán Viktornak a Fidesz mezőkövesdi nagygyűlésén tett ígérete is. Magyarország miniszterelnöke választási siker esetén előzetesen a mezőkövesdi repülőtér hasznosítási lehetőségének újbóli tárgyalását említette.

Kapcsolódó hírek