Ugrás a tartalomhoz

Biztonsági eszközök időseknek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

53 darab ajtóéket, 23 darab személyi riasztót és 5 darab riasztós lakatot adtak át mezőkövesdi lakosoknak április 23-án. Az eszközökhöz a város önkormányzata, a Mezőkövesdi és a Megyei Rendőrkapitányság jóvoltából kedvező áron juthattak hozzá a mezőkövesdiek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya indította el és kötött szerződést egy budapesti biztonságtechnikai eszközök kereskedelmével foglalkozó céggel, hogy a megye több településén az igényeknek megfelelően, kedvezőbb áron tudják eljuttatni az emberekhez, főként az idősebb, egyedülálló állampolgárokhoz. Mezőkövesden márciusban indult el a program.
Ebben az évben immár ez a harmadik ilyen eszközátadás. Az első alkalommal 13 darab ajtóéket, 6 darab személyriasztót, a második turnusban 15 ajtóéket, 13 személyriasztót, és 4 db riasztós lakatott osztottak szét a kapitányság illetékességi területén. Ez alkalommal pedig 53 darab ajtóéket, 23 darab személyi riasztót és 5 darab riasztós lakatot adtak át mezőkövesdi lakosoknak.
Ezeket az eszközöket 30 fő között osztották szét. Annak érdekében, hogy ezen biztonságtechnikai eszközöket a lakosok töredék áron vásárolhassák meg, Mezőkövesd Város Önkormányzata biztosított forrást.
Az önkormányzat idén már vásárolt 1300 személyi riasztót, amelyeket különböző fórumok, események keretében osztott és oszt szét az idős mezőkövesdiek között. Emellett számos kezdeményezés indít el az Önkormányzat és a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közösen az elkövetkező hónapokban. Ilyen lesz például a nagyobb tereken a posztos rendőr, vagy a kerékpáros rendőr, amelyek egy-két hónapon belül elindulnak. A harmadik bűnmegelőzési akció keretében pedig az önkormányzat építési hatóság, a gyámhivatali és egyéb osztályainak munkatársai, a rendőrség képviselője közösen felkeresnek egy-egy utcát, ahol minden háztartást megnéznek, annak érdekében, hogy időben kiszűrhessék a jogsértő viselkedést, tevékenységet.
Az eszközök iránt érdeklődő és ahhoz ez alkalommal hozzájutó polgárok jó kezdeményezésnek tartják, hogy olcsóbban jutnak hozzá ezekhez a készülékekhez.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság terve, hogy nemcsak a mezőkövesdiekhez, hanem a szervhez tartozó mezőkeresztesi, bogácsi és bükkábrányi lakosokkal is megismertessék ezeket a riasztó, figyelmezető eszközöket.
A továbbiakban is lesz lehetőség újabb eszközök beszerzésére. Az érintett települések lakosai az alább látható elérhetőségeken jelezhetik igényüket.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság: Zelei Istvánné 06-49/505-440/58-42 vagy Derekas Orsolya 58-61-es melléken

Bogács Rendőrőrs:
Gáspár István r. alezredes, őrsparancsnok, Szabó r. őrgy 49/334-007

Mezőkeresztes Rendőrőrs: Sümeginé Bodai Piroska 49/331-777

Bükkábrány Rendőrőrs: Szemán Imre r. szds 49/335-110

Kapcsolódó hírek