Ugrás a tartalomhoz

Újabb vereség (videóval)

Mezőkövesd hírei

Szombathelyi Haladás - Mezőkövesd Zsóry 1-0 (0-0)

Hatodik vereségét szenvedte el városunk felnőtt csapata a tavaszi szezonban. Labdarúgóink a  6. helyen álló dunántúli gárda vendégeként léptek pályára az  OTP Bank Liga 26. fordulójában április 26-án.

A Vas megyei csapat 41, míg együttesünk 23 ponttal várta az összecsapást. A két együttes őszi találkozója a zöld-fehérek 2-0-s győzelmével zárult, ráadásul a Haladás jól szerepel a tavaszi szezonban, így nem várt könnyű 90 perc Bognárékra.


Küzdelmes félidő

A találkozó első percei Halmosiék mezőnyfölényében teltek, ennek ellenére az első lehetőséget labdarúgóink alakították ki, miután az 5. percben Bognár lőtt kevéssel a kapu mellé mintegy 18 méterről. Öt perccel később a házigazdák is gólhelyzetig jutottak, de egy nagy kapu előtti kavarodás végén Szalaiéknak sikerült felszabadítaniuk. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék és az első negyedóra végén előbb Menougong, majd Bognár lövésébe léptek bele az utolsó pillanatban a szombathelyi védők. A 16. percben ismét együttesünk veszélyeztetett, miután egy szép akció végén Bognár lövését védte ki Rózsa. Tíz minutummal később Radó 18 m-es szabadrúgását követően Horváth a levegőben úszva piszkálta ki a labdát a jobb felső sarokból, míg a 27. percben Bognár jobb oldali szögletét Rózsa paskolta ki a gólvonal elől. Az első félóra végén egy hazai baloldali beadás után Radó maradt teljesen tisztán a kaputól 8 méterre, de a csúsztatása elkerülte a kövesdi ketrecet. A 32. minutumban Guzmics is fejjel próbálkozhatott, azonban a szombathelyi védő is célt tévesztett. A hajrában nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a felek, ennek köszönhetően felpörögtek az események. A 36. percben egy villámgyors kövesdi támadás végén Menougong fejelt tiszta helyzetből a kapu mellé, majd egy minutummal ezután Harsányi beadását Rajczi előrevetődve gurította az oldalhálóba. Hat perccel az első játékrész vége előtt Bognár szabadrúgását Rózsa hárította könnyedén. A 41. minutumban Horváth a kapujából kifutva fejjel tisztázott a berobbanó hazai csatárok elől, míg afélidő zárása előtt közvetlenül Velicky távoli lövése kerülte el a Haladás kapuját.


Radó gólja döntött

Fordulás után is nagy iramban futballoztak a csapatok. Labdarúgóink az első játékrészhez hasonlóan gyorsan helyzetbe kerültek, de Harsányi egy szép szóló végén tiszta helyzetben a keresztléc fölé durrantott az 50. percben. Az első óra vége előtt kevéssel Halmosi lövése egy védőt érintve pattant szögletre, majd három minutummal később Bognár szabadrúgása után Rajczi bólintott centikkel a kapufa mellé. Egy perccel ezután nagy kavarodás végén Németh lőtt kapura, majd labdarúgóink felszabadítottak. A játékrész felénél Radó fejesét Horváth fogta meg nagy bravúrral, míg nem sokkal ezután ismét Radó került helyzetbe, de a csatár elől Szalai és Gévay önfeláldozó becsúszással tisztázott.  A 69. minutumban újra a vendéglátók jutottak el a kapuig, azonban Guzmics fejesét Horváth ezúttal is hatástalanította. A 72. és 73. percben újfent Horváth került a középpontba, ugyanis a hálóőr nagy bravúrral védett egy-egy távoli kísérletet. A 79. minutumban azonban már Horváth sem tudott segíteni, miután Fehér baloldali beadását követően Radó fejelt közelről a hálóba. Az összecsapás utolsó helyzetét Németh hagyta ki, aki a 87. percben néhány lépésről Horváth kezébe emelte a labdát.
Együttesünk a vereség után visszacsúszott a kiesést jelentő 15. helyre a tabellán 23 ponttal. Csapatunk hátránya két pont a bennmaradó helyen álló Paks mögött, míg a sereghajtó Kaposvár négy egységgel gyűjtött kevesebbet labdarúgóinktól.
A Fradi érkezik
Labdarúgóink legközelebb hazánk legnépszerűbb csapatát, a Ferencvárost látják vendégül Mezőkövesden. Az összecsapás május 3-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Stadionban.
A mérkőzés jegyzőkönyve:
Szombathelyi Haladás - Mezőkövesd Zsóry 1-0 (0-0)
Szombathely, 2700 néző. V.: Becséri D. (Erős G., Horváth Z.)
Haladás: Rózsa – Fehér, Radó (Schimmer 89.p), Nagy, Hrepka (Gyurján 46.p), Tóth, Guzmics, Predrag, Simon, Halmosi, Iszlai (Németh 46.p). Vezetőedző: Artner Tamás
Mezőkövesd: Horváth – Búrány, Szalai, Gévay, Fótyik, Dobos (Takács 68.p), Velicky, Harsányi, Bognár (Hegedűs D. 73.p), Rajczi, Menougong (Balajti 62.p). Vezetőedző: Véber György
Gól: Radó (79.p)

 

Kapcsolódó hírek