Ugrás a tartalomhoz

Egy este az 50 év jegyében (videóval)

Mezőkövesd hírei

Gálával ünnepelte 50 éves fennállását a mezőkövesdi Zeneiskola. Az ünnepséget április 25-én rendezték meg a Közösségi Házban.

Az idei gála egy korábbi szokás folytatása, mert eleinte koncerteket, vidám esteket, majd jótékonysági bálokkal egybekötött műsorokat szervezett. A bálokat egy idő után farsangi, vagy tavaszköszöntő koncertek váltották fel. Az iskola 45 éves fennállása alkalmából bált szerveztek, amit a tervek szerint 5 évente mindig megrendeznek, azonban az intézmény vezetése úgy döntött, hogy a kerek évfordulót egy tartalmas, szórakoztató műsorral, előadással és azt követő baráti összejövetellel ünneplik meg.
Az eseményen elsőként Mozerné Horga Stefánia, az intézmény jelenlegi tagintézmény-vezetője köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően pedig Tállai András államtitkár, országgyűlési képviselő, az est fővédnöke mondott köszöntőt. Az államtitkár a zeneiskola méltatása során kiemelte, hogy az intézményben tanult, tanuló diákok tudásukkal, eredményeikkel mindig emelték Mezőkövesd hírnevét, mindamellett, hogy rendszeresen szerepelnek a város kulturális rendezvényein, állami ünnepein. Tállai András virággal és ajándékkal köszönte meg az intézménynek a sok évtizedes munkát.
Majd dr. Fekete Zoltán polgármester az est védnöke osztotta meg gondolatait az öt évtizedes iskoláról. Kiemelte, hogy a zenetanulás sokkal több, mint megtanulni egy hangszeren játszani. Nemesíti a fiatalok lelkét, hozzáad a személyiségükhöz.
A köszöntők után Mozerné Horga Stefánia színpadra szólította az 50 esztendős iskola egykori igazgatóit, akiknek Gál János iskolaigazgató virággal köszönte meg munkájukat. Az intézmény első vezetője dr. Szántó Béláné volt, aki 1963-tól egy éven keresztül irányította a zeneiskolai képzést. 1964-től 29 éven át Drotár Gabriella volt az iskola igazgatója. őt Heéger Lászlóné követte 1993-ban. 2005-től pedig Mozerné Horga Stefánia látja el a tagintézmény szakmai vezetését.
Az este során a zeneiskola tanszakainak növendékei és tanáraik léptek színpadra jelmezt viselve és szórakoztatták a közönséget a változatos stílusú, hangulatú produkcióikkal.
„A műsorban gyerekek léptek színpadra jelmezekben, illetve a komolyabb daraboknál is a korra jellemző ruhákba öltöztek fel. Voltak köztük vicces produkciók, klasszikus és könnyűzenei számok. Nagyon színes volt a paletta. Ebből is látszik, hogy egy zeneiskola milyen sokoldalúan tudja fejleszteni a gyerekeket, de természetesen mindennek a klasszikus zene az alapja. A növendékek mellett tanár-gyerek produkció és több önálló tanári műsorszám is szerepelt az előadáson. Voltak ezek között nagyon vicces tanári produkciók, így egészen rendkívüli műsort láthattunk. Ilyen volt a férfi tanáraink előadásában a rock trap, vagy a tanárnőkből álló asszonykórus, mely az iskola 50 éves tevékenységét énekelte el humoros  formában”  – mondta el Mozerné Horga Stefánia.

Kapcsolódó hírek