Ugrás a tartalomhoz

Mezőkövesdi az Év Védőnője

Mezőkövesd hírei

Molnár Józsefné Borika lett az Év Védőnője 2013-ban.  A Családháló díjakat a március 22-ei Családünnep Magyarországgal elnevezésű rendezvényen adták át.

A Családháló-díjakat évente több kategóriában hirdetik és ítélik oda. A díjazottakat az érintett családok, anyukák szavazásával választják ki. A díjazottakat az átadó ünnepségen Soltész Miklós államtitkár köszöntötte. A beérkezett voksok alapján Molnár Józsefnének ítélték oda a védőnők közül a Családháló-díjat. Molnár Józsefné 1978 óta Mezőkövesden látja el körzeti védőnői feladatait, aki már pályaválasztás előtt is tudta, gyerekekkel szeretne foglalkozni.
Molnár Józsefné, Borika néni 38 éve dolgozik lelkiismeretesen, mindig tettre készen. Nemcsak az anyukák, hanem a gyerekek is nagyon szeretik.  
Szakmailag rendkívül felkészült, ezen kívül kedves, türelmes, segítőkész és megbízható, ami ebben a szakmában igen fontos, ezért jó példa lehet a leendő védőnőknek és mindenkinek, aki ebben a szakmában dolgozik. Fontos számára a szoptatás népszerűsítése. Anyukák gyakran felkeresik a körzetén kívülről is. Borika néni mindig biztat, támogat és lelkileg is erőt ad, megnyugtat. Ezért is szavazott rá annyi sok szülő, anyuka, hogy elnyerhette a Családháló-díjat, és így ő lett 2013-ban az Év Védőnője.
Molnár Józsefné nemcsak a tanácsadásokon, foglalkozásokon találkozik az anyukákkal, a kismamákkal, hanem a Kabócák és Manócskák Klubban is, ahol alapítása óta tag, és rendszeres előadóként várja a klubba járó édesanyákat, akikkel mindig igyekszik fontos és praktikus információkat megosztani. 


Kabócák a „Családünnep Magyarországon” rendezvényen


A Családok Napjára a Kabócák és Manócskák a Családok Egyesülete is meghívást kapott, mint Családháló pont és különböző programokkal, kézműves foglalkozásokkal és játszó sarokkal képviselték városunkat. Standunk nagyon népszerű volt, főleg a kisgyermekes családok körében és természetesen nem feledkeztünk meg városunk népszerűsítéséről sem, hisz programfüzetekkel és matyó mintás könyvjelzővel készültünk a résztvevőknek. Jelenleg a május 15-én megrendezésre kerülő IV. Családok Napjára készülünk a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban, ahol számtalan érdekes és szórakoztató programmal készülünk a család minden tagjának!

Kapcsolódó hírek