Ugrás a tartalomhoz

A végén fordított a Pécs

Mezőkövesd hírei

 Pécsi MFC-Matias - Mezőkövesd Zsóry 2-1(1-1)


Ismét egy hajrában bekapott gól miatt kapott ki városunk felnőtt csapata a bajnokságban. Együttesünk a vereség miatt a kiesés szélére sodródott.

 Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a 7. helyen álló Baranya megyei csapathoz látogattak labdarúgóink május 10-én. A héten kinevezett Tóth László, együttesünk új vezetőedzője ezen az összecsapáson debütált a csapat élén. Labdarúgóink nehéz helyzetben várhatták a találkozót, miután Balajtiék a bennmaradó helyen álló Paks és Puskás Akadémiával szemben ötpontos hátrányban kezdték meg a mérkőzést, így kizárólag győzelem esetén maradt volna reális esélyük az első osztályú tagság meghosszabbítására.

 
Balajti és Szalai gól
Az összecsapás elején a hazaiak kerültek helyzetbe, azonban a védők között jó ütemben kilépő Pölöskey elől Horváth menteni tudott a 4. percben. Ezután hosszú ideig nem történt érdemleges esemény, a játék főleg a két 16-os között zajlott. Csapatunk első lehetősége Harsányi előtt adódhatott volna a 18. minutumban, de a támadó a védők szorításában végül nem jutott el kapura lövésig. Két perccel később egy szép akció végén ismét labdarúgóink veszélyeztettek, miután Melczer 22 méteres  bombája zúgott el kevéssel a keresztléc fölött. A játékrész felénél Kővári robogott végig a jobboldalon, de a 16-oson belülre érve hosszan szöktette magát, ezért Horváth felkapta előle a labdát. Labdarúgóink az első félóra végén megszerezték a vezetést egy nagyon szép akció végén. A gyors támadás során Melczer elé került a labda. A középpályás baloldali beadását ugyan Gőcze ujjheggyel kitornászta, viszont a hosszú oldalon teljesen tisztán érkező Balajti közelről a kapu közepébe emelt. A gól láthatóan jót tett Bognárék önbizalmának, akik a vezetés megszerzése után sokkal bátrabban futballoztak. A 34. percben Hegedűs Csaba indult el a jobb oldalon és egy higgadt csel után kevéssel a kapu mellé gurított 10 méterről. Újabb három minutum elteltével Bognár játszotta tisztára magát a 16-os előterében, majd az életerős kísérletét Gőcze kiöklözte a mezőnybe. A kihagyott helyzeteket góllal büntették a hazaiak, ugyanis egy mintaszerű akció végén Kővári középre tett labdáját a menteni igyekvő Szalai lőtte a léc alá.  Az utolsó percben Melczer jobb oldali szögletét követően a rövid oldalon teljesen egyedül maradt Szalai lába előtt elcsúszott a labda, így a csapatok döntetlen állásnál vonulhattak szünetre.
 
Márkvárt döntött
 
Fordulás után az első helyzetet a pécsiek dolgozták ki, azonban Wittrédi közeli lövését Horváth könnyedén hárította az 53. minutumban. Egy óra elteltével ismét Wittrédi kapott remek indítást a 16-oson belül, viszont Gévay kitűnő ütemben keresztezte le a gólhelyzetben lévő támadót. A játékrész felénél Mohl végezhetett el szabadrúgást mintegy 22 méterről, de a középpályás kiváló lövését Horváth nagy bravúrral kihalászta a jobb alsó sarok elől. Húsz perccel a találkozó vége előtt ismét a mecsekaljai gárda veszélyeztetett, azonban a gyors pécsi akció végén ordító helyzetben ketten is hibáztak. A 75. minutumban Balajti lépett ki bátran a védők között, majd  Harsányival játszott össze, de a kényszerítő végén leadott lövését blokkolták a védők. Két perccel ezután Mohl 25 méteres szabadrúgása szállt jócskán a ketrec fölé, míg egy minutummal később Horváth tisztázott két pécsi játékos elől. A 84. percben ismét Horváthnak akadt dolga, miután Városi lövését védte elvetődve, majd a következő minutumban egy kövesdi sarokrúgás végén Takács bombája akadt el az önfeláldozóan bevetődő pécsi védőkben.  A találkozó vége előtt két perccel Balajti  próbálkozását hárította Gőcze. A hosszabbítás pillanataiban ismét elúszott a pontszerzés lehetősége, miután Márkvárt kapott jó indítást Frőhlichtől a 16-oson belül és rövid labdavezetést követően kilőtte a jobb alsó sarkot.
 
A kiesés szélén 
Labdarúgóink két fordulóval a bajnokság vége előtt továbbra is a 15. helyen állnak a tabellán 23 ponttal, míg a Paks és a Puskás Akadémia jelenleg 28 pontos. Csapatunk rendkívül nehéz helyzetben van, ugyanis csak akkor maradhat  esélye a bennmaradás kiharcolására, ha Hegedűsék megnyerik a hátralévő két összecsapásukat az érmes helyezésekért küzdő Videoton és Győr ellen. Együttesünk legközelebb a Videoton együttesét látja vendégül május 18-án, vasárnap. A bajnoki mérkőzés 18.30-kor kezdődik a Városi Stadionban.
 
A mérkőzés jegyzőkönyve: 
 
Pécsi MFC-Matias - Mezőkövesd Zsóry 2-1(1-1)
PMFC Stadion, 1000 néző, vezette: Vad II (Becséri, Takács).
PMFC:Gőcze – Nagy J. , Balogh B. , Romic , Mohl , Horváth A. (Zsdrál  45.p), Kővári , Márkvárt, Szatmári , Wittrédi (Frőhlich 62.p), Pölöskey (Városi 45.p) Vezetőedző: Lőrincz Emil.
Mezőkövesd: Horváth T. – Búrány , Hegedűs Cs. , Szalai , Gévay, Hegedűs D. , Takács , Bognár , Melczer (Kiss M. 56.P), Harsányi , Balajti . Vezetőedző: Tóth László.
Gólszerzők: Szalai (öngól, 40.p), Márkvárt (92.p), illetve Balajti (30.p) 

Kapcsolódó hírek