Ugrás a tartalomhoz

Kátyúznak városunkban

Mezőkövesd hírei

Út és járda karbantartási munkálatok zajlanak városunkban. A fejlesztést önerőből valósítja meg településünk önkormányzata. Városunk önkormányzata a közúthálózat legfontosabb javítási munkálataira minden esztendőben külön forrást biztosít a költségvetésben.

A szakemberek első lépésben felmérték az önkormányzati tulajdonban lévő úthálózat állapotát és elkészítették a javítási munka tervezett költségvetését. A pályázat kiírását és lefolytatását követően a képviselő-testület márciusi ülésén választotta ki a kivitelező céget, ezt követően kezdődtek meg a kátyúzási munkálatok. Az érintett utakon az önkormányzat és a kivitelező cég szakemberei közösen kijelölték azokat a területeket, illetve úthibákat, ahol a javítást el kell végezni. 


Az úthibák azon típusával tudunk ilyenkor foglalkozni, ahol az útfelület olyan mértékben sérült, amely a közlekedők számára balesetveszélyes. Az apróbb esztétikai hibák, azaz a sülyedések, illetve repedések kiküszöbölését a költségvetési lehetőségek nem teszik lehetővé. Fontos elmondani, hogy a Nyárádi út, a Dózsa György út, a Széchenyi és a Lövői út, valamint a Mátyás király út az Egri úti csomóponttól a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő irányába országos közútnak minősül. Ez azt jelenti, hogy ezeknek az útszakaszok felújítása nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik.” -mondta Vigh Henrik, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda vezetője.

Az önkormányzat jelentős összeget, mintegy bruttó 10 millió forintot fordít a közúthálózat balesetveszélyes aszfalthibáinak elhárítására. A kivitelező cég várhatóan május végén fejezi be a munkálatokat, ezt követően megkezdődik majd a balesetveszélyes járdaszakaszok felújítása is. A kátyúzási és járdafelújítási munkálatokon túl az útburkolati jeleket is újrafestik.

Kapcsolódó hírek