Ugrás a tartalomhoz

Te szedd akció városunkban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Több helyszínen több százan tisztították meg településünket az eldobált hulladéktól. Május 9-én és 10-én a Te szedd elnevezésű országos kezdeményezéshez csatlakozott városunk.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár negyedik alkalommal valósult meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezik meg országszerte ezt a mozgalmat minden évben, hogy az emberek közösen megtisztítsák szűkebb-tágabb környezetüket.
Mezőkövesd idén is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez a Civilek Hete keretében. A két középiskola diákjai, tanárai, a civil szervezetek képviselő, a MASZK, a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület, a Szent László Kamarakórus, a matyó Nagymama Klub, a Matyó Kertbarát Egyesület tagjai, az Egészség Klub, a Mozgássérültek, a Reuma Klub valamint a Nemzetiségi önkormányzat képviselői gyűjtötték össze a város utcáin, játszóterein az eldobált papír, műanyag és egyéb hulladékot.
A kezdeményezés során mintegy 80 darab 120 literes zsáknyi szemetet szettek össze az önkéntesek.

Kapcsolódó hírek