Ugrás a tartalomhoz

Parázs forrónyomon

Mezőkövesd hírei

Május 24-én 21.00 óra körüli időben egy mezőkövesdi bio shop üzlet riasztója szakította meg a csendet. Az üzletbe ablakrács felfeszítés módszerével hatoltak be, s onnan 4 db Smoking cigarettapapírt és kb. 5.000 Ft készpénzt tulajdonítottak el.

A kiérkező bűnügyi szolgálat technikusa és nyomozói a helyszíni szemle során minden nyomot alaposan átvizsgálva nyomkereső kutya bevetését tartották célszerűnek, ezért felvették a kapcsolatot a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályával, akik a borsodi kollégák segítségére siettek az állományukban „szolgáló” Parázs hívónevű németjuhásszal. A képzett rendőrkutya egy magánlakásig követte a nyomokat, ahol K. Tamás 31 éves mezőkövesdi lakos épp otthonában tartózkodott, s szobájában feltalálásra kerültek az eltulajdonított tárgyak. A megilletődött férfi gyanúsítotti meghallgatása során beismerő vallomást tett.
Az üzlet tulajdonosának szerencséje volt, mivel az elkövetéstől számított 2 órán belül elfogásra került a tettes, így nem volt ideje sem felhasználni, sem elkölteni a lopott „szajrét”. 
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság K. Tamással szemben szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt bíróság elé állítással él.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J)

Kapcsolódó hírek