Ugrás a tartalomhoz

Ötvenkilenc kövesdi érem (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Több mint 200 sportoló vett részt a Matyó-Pünkösd Kupán ebben az esztendőben. A 14. alkalommal megrendezett nemzetközi úszóversenynek a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő adott otthont május 23-án.

A Mezőkövesd Zsóry SE úszószakosztályának szervezésében lebonyolított viadalon 14 sportegyesület 206 úszója szállt medencébe az uszodában. A sportolók 10 korcsoportban összesen 18 versenyszámban mérték össze a tudásukat. Az indulók mind a négy úszásnemben lemérhették a tudásukat és kortól függően 33, valamint 66 m-es számokban álltak rajthoz. A megméretésen két-két egyesület képviselte Jászapátit, Mezőkövesdet és Miskolcot, valamint itt voltak a sárospataki, encsi, szerencsi, ózdi, gyöngyösi, salgótarjáni és a kupa újoncai, a nyírbátori sportolók. Emellett a romániai Marosvásárhely úszói szintén képviseltették magukat a viadalon.

ÉREMESő A mezőkövesdi sportolók kiemelkedő eredményeket értek el. Az MSE-Zsóry úszószakosztályának tagjai közül összesen 36 fő állt rajtkőre, akik összesen 19 érmet szereztek. A legeredményesebben Ördög Rebeka szerepelt, miután mind a négy számban aranyérmes lett, míg Farkas Lilla és Varga Zsanett 1-1 aranyérem mellett egyaránt kétszer állhatott fel a dobogó második fokára. Kis-Csabai Nóra és Takács Virág egyaránt két ezüst és egy bronzérmet szerzett, Fügedi Janka pedig egy ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetésen. Az érmesek mellett több úszó is kiemelkedő egyéni teljesítményt nyújtott.
Az UMEI Teknőcök csapata szintén nagy létszámú versenyzőgárdával vett részt a versenyen, hiszen összesen 28 úszó szállt medencébe a Matyó-Pünkösd Kupán. A Teknőcök is alaposan kitettek magukért, mivel 40 éremmel gazdagították a gyűjteményüket. A sportolók közül Bársony Bálint és Pap Máté négy-négy aranyérmet szerzett az egyéni számokban, míg Prókai Blanka és Kosztrub Dominika három-három aranyéremmel zárta szereplését, ráadásul Blanka egy ezüst, Dominika pedig egy bronzérmet is átvehetett. Rajtuk kívül Németh Zsófia, Újvári Éva, Besenyei Liza, Szabó Botond, Szél Kristóf, Németh Anna, valamint Takács Anita is többször állhatott fel a dobogóra az eredményhirdetések alkalmával.
A két különszámban, a 133 méteres fiú váltóban a Teknőcök végeztek az első helyen a Mezőkövesd Zsóry – Encs vegyes csapata és a nyírbátori sárkányok előtt, míg a lányok váltóját a nyírbátoriak nyerték meg a Teknőcöket és az MSE-Zsóry úszóit megelőzve.

„Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől, mindenki elégedett volt a verseny lebonyolításával és színvonalával egyaránt. Szeretném megköszönni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Úszó Szövetség, a Kovács Kft. a Kiss és Társa Kft. és a Jacsó Kft. anyagi támogatását, valamint a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő vezetőinek, illetve munkatársainak a segítségét. Külön köszönöm a szülők támogatását, akik szintén sokat segítettek a verseny gördülékeny lebonyolításában.” – hangsúlyozta Polgár Sipeki Éva, a Mezőkövesd Zsóry SE úszószakosztályának vezetője.
Az MSE-Zsóry úszói több rangos versenyen is elindultak, illetve elindulnak a nyári szünet előtt. A sportolók részt vettnek az ózdi Hagyományőrző Úszó Emlékversenyen május 31-és, illetve elindulnak a nyíregyházi a II. Szabolcs-Tour Úszóbajnokság 8. fordulójában június 13-án.

Kapcsolódó hírek