Ugrás a tartalomhoz

Felhívás!

Mezőkövesd hírei

Tisztelt Lakosság!

Az utóbbi időben Mezőkövesden és a környező településeken több családi házba nyertek bebocsátást idegenek. Célpontjuk kifejezetten az idős, egyedül élő személyek
. Ezek az ismeretlenek különböző un. legenda alkalmazásával (edénykészlet árusítása, termékbemutatón kisorsolt nyereménytárgy, ingyenes utazási lehetőség) férkőznek a kiszemelt áldozatok bizalmába, de különböző közszolgáltatói alkalmazottnak is kiadva magukat igazolvány nélkül, ill. saját gyártmányú igazolvány felmutatásával ( pl.: túlfizetés történt a gáz, áram, vízfogyasztásban és hoznak egy kis pénzt a fogyasztónak) jelennek meg. A lakásban a sértett figyelmetlenségét kihasználva készpénzt, különböző értéktárgyakat tulajdonítanak el.

Az esetek tapasztalata szerint a károsultak koruknál fogva nem tudnak a Rendőrség segítségére lenni. Nem tudnak nyilatkozni az idegenek hogyan (gyalogosan, gépjárművel), mely irányból érkeztek, ill. távoztak. Nem tudnak személyleírást adni az elkövetőről, és fotók alapján sem ismerik fel őket.   


Fontos:  A közszolgáltató cégek senkit nem küldenek ki a fogyasztó lakására, az esetleges túlfizetést csekken, postán keresztül juttatják vissza a befizetőnek. Biztonsága érdekében legyen bizalmatlan az ilyen személyekkel szemben! Ne engedjen be idegent lakásába, hiszen ezzel lehetőséget ad a terepszemlére, és hogy egy csaló áldozatává váljon! Ha gyanús, idegen személyt lát nézelődni az utcában, csengetni a lakókhoz főleg idős, egyedül élő szomszédjához értesítse a Rendőrkapitányságot! Fordítsanak figyelmet saját, és embertársaik biztonságára! A Rendőrség Önökért, Önökkel Együtt tehet a legtöbbet!

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek