Ugrás a tartalomhoz

Újabb sikeres elfogások Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

Eljárás indult a 316.§. /1/ bek-be ütköző és a /4/ bek. b./ pont szerint minősülő lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt két mezőkövesdi lakos ellen, mert 2011. április 26-án 23.00. óra körüli időben feltörték Mezőkövesd belterületi útszakaszán parkoló IFA tehergépkocsit, s abból 2 db akkumulátort tulajdonítottak el 31.000.-Ft értékben.

Az ügyben végzett gyors rendőri intézkedés eredményeként lefoglalásra került a 2 db akkumulátor Mezőkövesd egyik színesfém felvásárló telephelyén. A leadás során készült iratokból megállapításra került az értékesítők személye. A rendőrök soron kívül intézkedés alá vonták az értékesítő két mezőkövesdi lakost, akik terhelő vallomást tettek azon két személyre, akiktől az akkumulátort kapták. Az említett két mezőkövesdi lakos, előállítását követően beismerte a bűncselekmény elkövetését. 

Az ügyben a rendőrség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítást tervez. Amennyiben megállapítást nyer bűnösségük, 3 évig terjedő börtönbüntetés kiszabására is számíthatnak az elkövetők. 

A közelmúltban nemcsak ezen egy sikeres felderítésről számolhatnak be a mezőkövesdi zsaruk. 
2011. április 26-án ismeretlen elkövető a Mezőkövesd, Malomipari Zrt. tulajdonában lévő épület körbekerített telepéről tulajdonított el esőelvezető árokra elhelyezett vasrácsokat és fedeleket, ezzel mintegy 34.000.-Ft kárt okozott. A leleményes nyomozók ellenőrizték az inkriminált időben történt rendőri intézkedéseket és kiderült, hogy ebben az időben a közrendvédelmi szolgálat járőrei igazoltatás során szabálysértési feljelentést tettek hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt egy mezőkövesdi férfi ellen, aki kézikocsin szabálytalanul vasrácsokat és fedeleket szállított. A járőrök az intézkedés során még nem tudták, hogy lopott holmival van dolguk, hiszen még a bűncselekmény sem volt ismert a hatóságok ill. a sértett előtt. A gyors rendőri intézkedés eredményeként előkerült az eltulajdonított vasrácsozat és födél Mezőkövesd egyik színesfém felvásárló telepén, ill. emellett előállításra került a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy. A mezőkövesdi többszörösen büntetett előéletű férfi beismerő vallomást tett. Az ügyben a mezőkövesdi nyomozó hatóság gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítást tervez. Amennyiben megállapítást nyer bűnössége, 3 évig terjedő börtönbüntetés kiszabására is számíthat. 

Kapcsolódó hírek