Ugrás a tartalomhoz

A pedagógusok ünnepe (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Murányiné Klucsik Judit kapta meg az Abkarovits Jenő díjat, míg Rigó Attiláné tevékenységét dr. Papp Zoltán díjjal jutalmazták a Járási Pedagógusnapon. 

 A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Mezőkövesdi Tankerületének Pedagógusnapi ünnepségét a Közösségi Házban rendezték meg május 30-án. Az eseményen Tállai András, térségünk országgyűlési képviselője köszöntötte az oktatási intézmények vezetőit és pedagógusait. Beszédében kiemelte egyebek mellett a pedagógus-életpályamodell fontosságát, valamint a tanári hivatás tekintélyének visszaállítását, melyhez a kormány többek között a bérek folyamatos emelésével járul hozzá.



Kitüntetések, elismerések

Tállai András köszöntő gondolatai után az elmúlt években, illetve évtizedekben kiemelkedő teljesítményt nyújtó intézményvezetők, iskola- és óvodapedagógusok vehettek át díjakat. Az önkormányzat legrangosabb elismerései közül az Abkarovits Jenő díjat Murányiné Klucsik Juditnak, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárának ítélték oda, a magyar művészetoktatás szakmai fejlesztésében vállalt munkájáért. A Dr. Papp Zoltán díjat Rigó Attiláné, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola magyar szakos tanára vehette át, aki kiemelkedő szakmai tudásáért és lelkiismeretes munkájáért kapta meg az elismerést.
A Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Kara Arany oklevél kitüntetésben részesítette Kovács Józsefné óvodapedagógust, aki 50 esztendővel ezelőtt szerzett óvónői oklevelet a Kecskeméti Felsőfokú Óvodaképző Intézetben. Az elismeréseket dr. Fekete Zoltán polgármester adta át a díjazottaknak.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 8 nyugállományba vonuló iskola- és óvodapedagógusnak adományozott elismerő oklevelet a pályafutásuk során elvégzett kimagasló pedagógiai munkáért, amit Tállai Andrástól vehettek át. Minisztérium elismerést kapott Gönciné Földes Piroska, a Szent Imre Tagiskola tanítója, Kirnyák András, a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, Kiss Lászlóné, a Dohány úti Tagóvoda óvónője, Kiss Lászlóné, a Mezőkövesdi Pedagógiai Szakszolgálat fejlesztőpedagógusa, Lakatosné Csombor Csilla, a mezőkövesdi Mező Ferenc Tagiskola tanára, Lénárt Mihályné, az Egri úti Tagóvoda óvónője, és Szilágyi Gyuláné, és a mezőkövesdi László Károly úti Óvoda óvónője. 
A Pedagógusok Szakszervezete Eötvös József emlékéremmel jutalmazta Tóthné Vámos Katalint, a Mezőkövesdi Mező Ferenc Általános Iskola tanárát, valamint Gönciné Földes Piroskát, a Mezőkövesdi Szent Imre Tagiskola tanítóját. 
Ezt követően az Év Pedagógusa díjakat osztották ki, melynek keretében több kategóriában ismerték el a járáshoz tartozó településeken dolgozó pedagógusok tevékenységét. Elismerésben részesült az év óvodapedagógusa, óvodavezetője, tanítója és tanára, továbbá kitüntetést vehetett át az év intézményvezetője és iskolaigazgatója. Ezen felül Szakszervezeti kitüntetéseket adtak át, valamint kiosztották a Tankerület Közneveléséért díjat is. 
Az Év Óvónője Korcsog Lászlóné, a Sályi Hétszínvilág Óvoda óvodapedagógusa, Tóth Józsefné, a Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde Egri úti Tagóvodájának óvodapedagógusa. Az Év Óvónőjének választották Kiss Sándornét, a Bükkábrányi Napsugár Óvoda és Bölcsőde vezetőjét. 
Az Év Tanítója lett Sugárné Répászky Judit, a Mezőkövesdi Szent Imre Tagiskola tanítója, Tamás Józsefné, a Tiszabábolnai Vásárhelyi Pál Tagiskola tanítója, valamint Vaszilkóné Bóta Ilona, a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola tanítója. 
Az Év Tanára elismerést vehette át Kósa Gabriella, a Tibolddaróci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanárnője, Mezeiné Hegedűs Csilla, a Borsodivánkai Gárdonyi Géza Tagiskola tanárnője, valamint Szépné László Alice, a Mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola tanárnője. Szintén az Év Tanára címet kapta 2014-ben Zubai Szabolcsné, a Mezőkövesdi Mező Ferenc Tagiskola tanára. 
Az Év Intézményvezetője Juhász Jánosné, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója lett. 
Az elismeréseket Tállai András országgyűlési képviselő és dr. Fekete Zoltán polgármester mellett Fekete Jánosné, Sály polgármestere, Szalai Szabolcs, Bükkábrány polgármestere és Kubinyi József, a Pedagógusok Szakszervezetének járási titkára adta át.

A Tankerület Köznevelésért díjat ebben az évben Kubinyi Józsefnek, a Mezőkövedi Mező Ferenc Tagiskola tanára, valamint Tóth Sándor, a Mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskola vezetője, valamint Vinnai Anikó, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola tanára nyerte el. 


Szép ünnepi műsor

Az ünnepséget a tankerülethez tartozó iskolák diákjainak verses és táncos előadása színesítette. A műsor keretében színpadra léptek a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárai, akik énekes és hangszeres produkcióval, valamint egy különleges zenei számmal kedveskedtek a pedagógustársaiknak.



Kapcsolódó hírek