Ugrás a tartalomhoz

Szép eredmények a duatlon OB-n

Mezőkövesd hírei

Nagyszerűen szerepeltek a Mezőkövesdi Triatlon Egyesület sportolói az első alkalommal megrendezett Zsóry Duatlon Országos Bajnokságon.

Az elmúlt években négy alkalommal rendeztek duatlon országos versenyt Mezőkövesden, azonban az Országos Bajnokság küzdelmeinek első alkalommal adott otthont városunk május 7-én. A nagyszabású sporteseményt településünk önkormányzata és a Mezőkövesdi Triatlon Egyesület szervezte meg. A viadalra az ország minden tájáról érkeztek sportolók. A verseny küzdelmeiben mintegy 60 egyesület közel 600 sportolója vett részt a gyermek kategóriától egészen a veteránokig bezárólag. A verseny az újonc gyermekek korosztályos futamával kezdődött reggel 9 órakor és egészen késő délutánig zajlottak az OB küzdelmei.

Előkelő helyezések és kövesdi érem

A Mezőkövesdi Triatlon Egyesületet összesen 7 versenyző képviselte a rangos versenyen. Újonc női kategóriában Guba Hanna állt a rajtvonalra, aki a 37. helyen végzett a futásból és kerékpározásból álló viadalon. Gyermek férfi futamban Csörgő Péter a 33. helyen ért célba. A legnépesebb kövesdi korosztály a serdülőké volt, ahol három tehetséges sportoló képviselte városunkat. Sebők Klaudia bravúros teljesítményt nyújtva a 7. helyet szerezte meg a női abszolút kategóriában és ezzel a legeredményesebb kövesdi lett. Pető Katalin a 15., míg Juhász Benjámin a 36. helyen zárt a férfiak mezőnyében. A junior nők versenyében Pap Csilla ért el kiemelkedő eredményt, hiszen kategóriájában felállhatott a dobogó 3. fokára, míg összetettben a 10. legjobb idővel teljesítette a távot. A senior 1-es kategóriában versenyző Takács András a 10. helyen haladt át a célvonalon, abszolútban pedig a 60. helyen végzett a junior, felnőtt, senior, veterán összetett mezőnyében. 

Ami a Zsóry Duatlon Országos Bajnokság végeredményét illeti, az újonc férfi futamot a Martfűi ÚTK színeiben induló Németh Csaba nyerte meg, míg a nők között a Balatoni TTSE csapatát erősítő Csák Virág diadalmaskodott. A gyermek férfi futamban a Győri VSE-ben szereplő Lendvai András, a nők mezőnyében a Balatoni TTSE sportolója Csák Panna szerezte meg a magyar bajnoki címet. A serdülő férfi futamot a Triatlon Villám versenyzője, Böröcz Bence, a női kategória küzdelmeit a Budaörsi TK-tól Fuchs Dóra fejezte be az első helyen. A férfiak ifi kategóriáját a Triatlon Villám ifjú tehetsége, Pap Dávid nyerte meg. A sprint felnőtt női futamban a budaörsi Fucks Renáta szerezte meg az aranyérmet, aki a közelmúltban rövid távú duatlon Európa Bajnokságot nyert Írországban. A sprint junior, felnőtt, senior és veterán kategória abszolút győztese Csortos Imre, a Uniqa Team-Újbuda sportolója lett. 

A gyermek csapatversenyben a szegedi Titán TC, a nőknél a Veresegyház VSK szerzett magyar bajnoki címet. A serdülő nők és férfiak csapatversenye egyaránt a Mogyi SE Baja-Pécs sikerével zárult, sőt a klub sportolói a női sprint futamban sem találtak legyőzőre. A sprint férfi versenyben a Uniqa Team Újbuda SE gárdája állhatott fel a dobogó tetejére.

A díjakat, elismeréseket dr. Fekete Zoltán polgármester, Kropkó Péter, a Magyar Triatlonszövetség alelnöke, Lehmann Tibor, a TVK-Mali Triatlon Klub vezetőedzője, valamint Barczi Albert, a Mezőkövesdi Triatlon Egyesület elnöke adta át a helyezetteknek.


A METRI versenyzőinek eredményei:

újonc abszolút:
37. Guba Hanna 0:21:08

gyermek abszolút:
33. Csörgő Péter 0:30:18

serdülő abszolút (női):
7. Sebők Klaudia 0:41:08
15. Pető Katalin 0:42:56

serdülő abszolút (férfi):
36. Juhász Benjámin 0:40:04

női felnőtt abszolút:
10. Pap Csilla 1:09:19 (junior 3. hely)

férfi abszolút:
60. Takács András 1:09:23 (senior 1 10. hely)

A verseny támogatói: Mezőkövesd Város Önkormányzata, Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, Mezőkövesdi Polgárőrség, Modine Hungária, Matyó Mezőgazdasági Szövetkezet, Merlin Computer, Grafit Reklám, Jabil Circuit, Hervis, Mezőkövesdi Ker-Coop
 

Kapcsolódó hírek