Ugrás a tartalomhoz

Bővült a Gépmúzeum területe

Mezőkövesd hírei

Újabb területtel bővült a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum. Az adományokból megvásárolt teret részben kiállításra, részben pedig gépek és egyéb eszközök tárolására használják majd.

Az elmúlt évtizedekben folyamatoson gyarapodott a Gépmúzeum gyűjteménye, amellyel egyidejűleg mindig igyekeztek a múzeum alapterületét is növelni. Az évek során egyre több környező telket vásárolt meg az intézmény, főként felajánlásokból. 2013 év végén, ez év elején pedig újabb, nagy alapterülettel bővült a múzeum.
„Az új megvásárolt telek révén szinte megduplázódott a gyűjtemény területe. A most megvásárolt földterület a Beller családé volt, amely a Körisfa utca felé fekszik és határos a múzeummal. Városunk önkormányzata, és számos cég és magánszemély támogatásával tudtuk megvásárolni a szomszédos parcellát. Az elmúlt években megvásárolt egyik Beller telken egy 33x9,5 méter alapterületű kiállító épületet alakítunk ki még idén. A másik, az év elején lévő terület tárolóhelyként funkcionálna” – mondta el Hajdu Ráfis János, a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum alapítója.
Jelenleg a terület rendezése zajlik. A következő hetekben a kiállító épület építése is el fog kezdődni.

Kapcsolódó hírek