Ugrás a tartalomhoz

Átadták a dr. Szűcs Géza díjat (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Dr. Balina Béla, a Városi Rendelőintézet radiológus főorvosa kapta meg idén a dr. Szűcs Géza díjat. Az  egészségügyi  dolgozók munkájának elismerésére adományozható kitüntetést a Semmelweis napi ünnepség  keretében adták át június 4-én.

Az esemény elején dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt, aki kiemelte, hogy köszönet illeti az egészségügyi dolgozókat, hiszen nap mint nap azért tevékenykednek, hogy embertársaik egészségesek legyenek, meggyógyuljanak.
A bevezető gondolatok után dr. Tóth József, a Városi Rendelőintézet orvos-igazgatója mondott beszédet. Elmondta, hogy az orvosok, ápolók, nővérek bár rengeteget dolgoznak, mindig legjobb tudásuk szerint, szívből látják el feladataikat, hiszen ez számukra nem munka, hanem hivatás.
Ezt követően adták át az egészségügyi dolgozók munkájának elismeréseként adományozható dr. Szűcs Géza díjat. Idén dr. Balina Béla, a Városi Rendelőintézet radiológus főorvos kapta meg ezt a kitüntetést, amelyet dr. Fekete Zoltán nyújtott át a díjazottnak.
Dr. Balina Béla több mint 38 éve dolgozik az egészségügyben. Azért választotta ezt a pályát, mert olyan munkát szeretett volna, ahol tud segíteni. Mezőkövesden mintegy 20 éve praktizál. Nagyon szereti a várost, második otthonának tekinti. Orvosi munkájának mottója, hogy szívből kell dolgozni, kezelni a betegeket.
Az ünnepség keretében a Mezőkövesdi Hang Stúdió Egyesület, valamint a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület tagjainak előadásában prózai, verses, és énekes produkciókkal köszöntötték az orvosokat, nővéreket, védőnőket, egészségügyi asszisztenseket.

Kapcsolódó hírek