Ugrás a tartalomhoz

Értékes győzelem

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – REAC 1-0 (0-0)


Értékes győzelmet aratott városunk felnőtt labdarúgócsapata. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 26. fordulójában a nagy múltú fővárosi gárda látogatott Mezőkövesdre május 15-én.

A jó iramú, küzdelmes találkozó első félideje kiegyenlített játékot és több gólszerzési lehetőséget hozott. A csapatok felváltva alakítottak ki ígéretes lehetőségeket, azonban a hátsó alakzat mindkét oldalon jól állta a rohamokat. A játékrész derekán egy vendég szabadrúgás után Gulyás lövése csattant a felső lécen, míg hazai oldalon Husanik fejese zúgott el centikkel Somogyi kapuja mellett néhány perccel az első félidő vége előtt.

Fordulás után is nagy iramot diktáltak a felek. Az első percek kiegyenlített játéka után együttesünk fokozatosan átvette az irányítást. Hegedüsék egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a fővárosi kapura, azonban Mátyus János csapata sokáig meg tudta állítani a kövesdi próbálkozásokat. A fölény a hajrában góllá érett. Jeremiás jobb oldalról elvégzett szabadrúgását Szabó mesteri mozdulattal fejelte a hosszú sarokra és a labda a kapufa tövéről a léc alá vágódott a 78. percben. A hátralévő időben mindkét csapat eljutott a kapukig, de újabb találat már nem született a hármassípszóig. Csapatunk rendkívül értékes sikert ért el a fegyelmezetten és lelkesen futballozó Nyergesék ellen.

Huszák Géza: Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen több NB I-et megjárt játékosa van a REAC-nak, nagyon kulturáltan és jól játszottak, de hozzá kell tennem, hogy a mi csapatunk is kitűnően futballozott. A mérkőzés első periódusában volt 2-3 olyan támadásunk, amelyből ha gólt tudunk szerezni, akkor lehet, hogy könnyebben megnyerjük a mérkőzést. Úgy érzem, a sors igazságtalansága lett volna, ha nem sikerül győznünk, hiszen 70 percig támadtunk, a srácok egy pillanatig sem adták fel, végig nagy akarással játszottak.

Mátyus János: Tisztában voltunk azzal, hogy egy remek csapat ellen kell játszanunk, nem véletlenül állnak a dobogón, azonban a látottak alapján igazából az egy ponttal sem lettem volna elégedett, hiszen remekül játszottunk. Az első félidőben meg volt a lehetőségünk a vezetés megszerzésére, de elhibáztuk a ziccert, míg a második félidő 78. percében egy védelmi hiba miatt gólt kaptuk és emiatt elveszítettük az összecsapást.

Labdarúgóink továbbra is őrzik 3. helyüket a tabellán 53 ponttal. A DVTK előnye 9 pont Vámosiékkal szemben. Bogdányék legközelebb Békéscsabán vendégeskednek majd május 21-én, szombaton. A találkozó 19. 00 órakor kezdődik Békés megye székhelyén. 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry – REAC 1-0 (0-0)

Mezőkövesd, 500 néző
játékvezető: Oláh Gábor (Márton Zsolt, Szalai Dániel)

Mezőkövesd Zsóry: Szántai- Lakatos, Vámosi, Elek, Éles, Hegedüs, Bagi, Sivák (Haburcsák 63.p), Török (Bogdány 78. p.), Jeremiás, Husanik (Szabó 71. p.) vezetőedző: Huszák Géza 

Rákospalotai EAC: Somogyi – Menyhárt, Menyhért, Hibó, Kovács, Cseri, Dancs (Bogdán 75.p), Gulyás (Olasz 81. p), Nyerges, Kiss (Gáspár 64. p), Jovánczai vezetőedző: Mátyus János

gól: Szabó (78.p)

Kapcsolódó hírek