Ugrás a tartalomhoz

Szép siker (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry - Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (1-0)

Megszerezte első győzelmét városunk felnőtt csapata a felkészülési időszakban. Labdarúgónk az élvonalba nyáron feljutott szabolcsi gárdát fektették két vállra július 5-én.

Az NB II-es pontvadászat őszi idényére készülő Szántaiék a Puskás Akadémia (1-1) és az MTK Budapest (1-3) után a harmadik edzőmérkőzésüket is első osztályú csapat ellen játszották le. A megyei I. osztályú Szentistván pályáján megrendezett összecsapás első veszélyes helyzete Pekár nevéhez fűződött, aki Bajzát remek passza után hat méterről a jobb alsó sarok mellé bombázott az első negyedóra végén. Labdarúgóink válasza alig öt perc múlva érkezett, amikor is egy remek jobb oldali beadásra Molnár érkezett jó ütemben középen, de a támadó fejesét Ovsiyenkó a levegőben úszva hatástalanította. Együttesünk a jó iramú összecsapás 33. percben megszerezte a vezetést. Egy formás kövesdi akció végén Molnár kapott jó átadást, majd egy igazítás után okosan a jobb alsó sarokba helyezett mintegy 22 méterről. A játékrész vége előtt Fótyik duplázhatta volna meg az előnyt, de a labda a közeli csúsztatás után néhány centivel elzúgott a bal kapufa mellett.


Jó iram, kövesdi gól

A szünetben Csábi József és Tóth László is szinte teljes sorcserét hajtott végre, mely után a nyírségiek játszottak fölényben. Labdarúgóink ennek ellenére gyorsan gólt szerezhettek volna, mivel a 49. minutumban Márkus lépett ki jó ütemben a bizonytalankodó védők között, azonban a Szpari játékosai beérték és szerelték a középpályást a 16-os előterében. Az 57. percben Törtei jobb oldali szöglete után a hosszú oldalon tisztán érkező Rezes hagyott ki egy nagy egyenlítési lehetőséget, míg öt perccel később Olasz kopírozta le Pekár első félidei helyzetét és Kulcsár átadását követően ígéretes pozícióból a jobb kapufa mellé helyezett. A vendégek a 64. percben jártak legközelebb az egyenlítéshez, amikor is Rezes távoli lövése csattant a kapufán. Újabb két minutum elteltével Szokol bólintott a kapu mellé egy élesen belőtt szögletet követően. A nyílt sisakos, remek iramú összecsapás 73. percében megszületett együttesünk második találata is, miután egy villámgyors akció végén Márkus lőtt 10 méterről a bal felső sarokba. Negyedórával a lefújás előtt Lázár Bence előtt nyílt esély a szépítésre, de a támadó lövése kevéssel a keresztléc fölött hagyta el a játékteret, így az eredmény már nem változott a lefújásig.


Edzések, majd edzőtábor

Labdarúgóink ezen a héten is hazai környezetben készülnek az őszi szezonra. Csapatunk számára kizárólag edzések szerepelnek a programban a héten, majd a felkészülés csúcspontjaként Bükre látogatnak, ahol július 14-étől 26-ig edzőtáborban folytatják a munkát. Együttesünk a tervek szerint négy felkészülési mérkőzést fog lejátszani ebben az időszakban. Hegedűsék július 16-án az Ajka, 19-én a Budapest Honvéd, 23-án a Zalaegerszeg és 26-án a Sopron ellen lépnek majd pályára.


Tervezett edzőmérkőzések:


Július 16. (szerda) 17.00: Mezőkövesd Zsóry – Ajka (NB II)

Július 19. (szombat) 16.30: Budapest Honvéd (NB I) - Mezőkövesd Zsóry (helyszín: Budapest, Bozsik Stadion)

Július 23. (szerda) 17.00: Mezőkövesd Zsóry - Zalaegerszeg (NB II)

Július 26. (szombat) 10.30: Mezőkövesd Zsóry – Sopron (NB II)


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - Nyíregyháza 2-0 (1-0)
Szentistván, 250 néző, játékvezető: Nagy Róbert (Márkus T. és Demeter J.)
Mezőkövesd I. félidő: Szántai- Hegedűs Cs., Velicky, Fótyik, Engel,-Hegedűs D., Takács, Baracskai- Kulcsár, George, Molnár G.
II. félidő:Szántai- Búrány, Szalai, Szilvási, Engel-Szeles, Tajthy Kulcsár (Dorkó A.), Bata-Márkus, Olasz. Vezetőedző: Tóth László
Nyíregyháza, I. félidő: Ovsiyenkó – Robson, Rubus, Lemez, Jánvári – Vejnovics, Pukanovics, Huszák, Pákolicz- Bajzát, Pekár.
II. félidő: Perger – Szokol, Póti, Gengeliczki, Törtei – Spitzmüller, Sándor, Szécsi, Rezes – Koller, Lázár. Vezetőedző: Csábi József

Gólok: Molnár G. (33.p) és  Márkus G. (73.p)

Kapcsolódó hírek