Ugrás a tartalomhoz

Elindultak az energetikai fejlesztések (videóval)

Elkezdődött három oktatási intézmény energetikai fejlesztése. December 31-ig a Mező Ferenc Tagiskola, a Dohány és a Móra Ferenc úti Tagóvoda fűtéskorszerűsítése, hőszigetelése, nyílászárócseréje valósul meg.

Az önkormányzat által benyújtott és megnyert pályázat révén, a három intézmény, a Mező Ferenc Tagiskola, a Móra Ferenc és a Dohány úti Tagóvoda energetikai fejlesztésére mintegy 180 millió forint támogatást nyert, amelyet az önkormányzat saját forrásából 100 millió forinttal egészít ki annak érdekében, hogy a beruházás során fellépő kisebb,de szükséges munkákat is elvégezhessék.
A munka során az intézmények nyílászáróinak cseréje, a homlokzat hőszigetelése és a fűtési rendszer korszerűsítése valósul majd meg. A munkaterületet már átadták a kivitelést végző Szilvási Építő Kft.-nek. A cég felvonult a három intézmény területére. A Mező Ferenc Tagiskolában a falak külső szigetelése, míg a Dohány úti óvodában a radiátorok leszerelését végzik jelenleg. Emellett a Móra Ferenc úti Tagóvodában is elkezdték már a munkát.
A három pályázat lezárásának határideje december 31-e, de az építő kft. feszített tempóban dolgozik annak érdekében, hogy még szeptember elejére, a tanév, illetve nevelési év kezdetére a benti munkálatokat befejezze, a napközbeni foglalkozásokat zavaró feladatokat elvégezzék.
Az iskolával és a két óvodával együtt már Mezőkövesd csaknem minden intézménye korszerűsítve volt az elmúlt esztendőkben. Egy iskola, a Bárdos Lajos Tagiskola fejlesztése hiányzik még, azonban már erre is beadott pályázata van az Önkormányzatnak, amelynek eredményéről még eddig nem kaptak válaszát.

Kapcsolódó hírek