Ugrás a tartalomhoz

Két siker Bükön

Mezőkövesd hírei

A felkészülés legfontosabb részének befejezéséhez közeledik a Mezőkövesd Zsóry FC felnőtt csapata, ugyanis labdarúgóink számára július 26-án véget ér a kéthetes büki edzőtáborozás. Együttesünk az edzések mellett két szép győzelmet aratott a lejátszott felkészülési mérkőzéseken.

Labdarúgóink a csapatunkhoz hasonlóan NB II-es Ajka ellen léptek pályára július 16-án. Az összecsapás egyik érdekessége, hogy a két együttes egy hónap múlva ismét találkozik egymással, miután a bajnokság második körében Mezőkövesden is  farkasszemet néznek majd egymással a játékosok. Az edzőmérkőzés csapatunknak sikerült jobban, miután a 29. percben Máté tört be nagy lendülettel a 16-oson belülre, majd okosan átemelte a labdát Jánosa fölött. A támadó emelése ugyan a kapufán csattant, de a kivágódó labda a menteni igyekvő Mogyorósi lábáról a kapuba gurult.
Labdarúgóink az 56. percben megduplázták az előnyüket, ugyanis egy szabadrúgás után a sorfalról Csirmaz elé került a játékszer, aki mintegy 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt. Tíz perccel később Pákai találatával szépítettek ugyan a dunántúliak, de egyenlíteniük nem sikerült, így Szántaiék a Nyíregyháza és a Diósgyőr után az Ajkát is felülmúlták.


A Honvéd is elbukott

Csapatunk a legutóbbi edzőmérkőzését az NB I-es Budapest Honvéd csapatával játszotta le július 19-én. Együttesünk kiválóan kezdte az összecsapást, hiszen Balajtiék alig félóra elteltével két gólos előnyre tettek szert. Az első negyedóra végén Máté lódult meg a bal oldalon, majd miután senki sem lépett ki rá, 18 méterről higgadtan a bal alsó sarokba helyezett. Csapatunk a 33. minutumban ismét gólt ünnepelhetett, ugyanis Takácsék a jobb oldalon három-négy gyors passzal állva hagyták a piros-feketék hátsó alakzatát, majd a beadás után Balajti három lépésről a kapu jobb oldalába bombázott.
Fordulás után veszélyesebben játszottak a hazaiak, akik Vernes bal oldali szabadrúgását követően a berobbanó Youla fejesével faragtak a hátrányukból, de ettől többre nem futotta az erejükből.


Változtak az ellenfelek

Együttesünk a büki edzőtáborozás második hetében újabb két felkészülési összecsapást fog lejátszani. Labdarúgóink az eredeti tervekkel ellentétben a nem a Zalaegerszeg és a Sopron, hanem a Haladás II. és a Dorog csapata ellen fognak pályára lépni. Tóth László együttese a Haladás II. gárdájával július 23-án 17 órától Bükön, míg a Doroggal július 26-án, szombaton 11 órától Dorogon a Buzánszky Jenő Stadionban fog találkozni.


Tervezett edzőmérkőzések:

Július 23. (szerda) 17.30: Mezőkövesd Zsóry – Haladás II. (NB III) helyszín: Bük

Július 26. (szombat) 11.00: Dorogi FC (NB III) - Mezőkövesd Zsóry helyszín: Dorog, Buzánszky Jenő Stadion

Az edzőmérkőzések jegyzőkönyvei:

FC Ajka - Mezőkövesd Zsóry 1-2 (0-1)
Ajka, Vezette: Lovasi István
Mezőkövesd I. félidő: Szántai - Hegedűs Cs., Hegedűs D., Szeles T., Engel - Tajthy, Takács, Molnár, Kulcsár, George - Máté.
II.félidő: Szántai - Hegedűs Cs. (Takács), Izing, Szeles T., Búrány - Menyhért, Tajthy (Dorkó A.), Baracskai, Márkus, Csirmaz - Balajti.
Gólok: Pákai (66') ill. Mogyorósi (29' öngól), Csirmaz (56')


Budapest Honvéd FC - Mezőkövesd Zsóry 1-2 (0-2)
Bozsik Stadion, centerpálya, 200 néző
Budapest Honvéd: Kemenes - Ikenne-King, Ignjatovic, Alcibiade, Baráth (Fejes 46') - Godoy, Hidi (Portilla, 70'), Ihrig-Farkas (Holender, 55'), Mancini (Vécsei, 46') - Vernes (Traore 69'), Youla
Vezetőedző: Pietro Vierchowod
Mezőkövesd: Kunsági - Hegedűs, Izing, Szeles, Búrány - Tajthy, Takács - Baracskai (George, 46'), Kulcsár, Balajti (Molnár, 46') - Máté (Márkus, 46')
Vezetőedző: Tóth László
Gólok: Máté (15.p), Balajti (33.p), Youla (68.p)

Kapcsolódó hírek