Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2022. május 19. (csütörtök) 21:27 Ivó, Milán névnapja van
 

 
„Palikára” emlékeztek

Palika -In Memorian Szécsi Pál címmel mutatta be zenés darabját Gergely Róbert utazó színháza a Gergely Theáter. Az előadásnak a Városi Galéria adott helyet május 6-án.


Szécsi Pál 1944-ben született Budapesten. A kivételes tehetséggel megáldott táncdalénekes és dalszövegíró minden idők egyik legfantasztikusabb magyar könnyűzenei előadója volt, noha karrierje csupán néhány esztendeig tartott. Szécsi Pál 1967-ben robbant be a köztudatba, amikor a Csak egy tánc című dallal második helyezést ért el a Táncdalfesztiválon. Az énekművész előadásában olyan ismert dalok váltak örökzöld slágerekké, mint a Kósza szél, a Két összeillő ember, a Karolina, Egy szál harangvirág, vagy a Gedeon bácsi és még hosszasan sorolhatnánk.

Szécsi Pál mítosza napjainkban is él és ezt az előadás is ékesen bizonyította. A nézőtéren helyet foglalók Gergely Róberttel közösen énekelték, illetve dúdolták a felejthetetlen slágereket. A Gergely Theáter közel másfél órás, magas színvonalú, zenés és prózai elemekkel színesített műsora méltó emléket állított az egyik legkiemelkedőbb magyar táncdaléneseknek. Gergely Róbert előadásában felcsendültek a legszebb Szécsi Pál slágerek, amelyek hallhatatlanná tették a 60-as és 70-es évek könnyűzenei ikonját.Vissza

 

 


Weboldalkészítés