Ugrás a tartalomhoz

Nemzetközi siker (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kiválóan szerepeltek a Matyó Néptáncegyüttes tagjai a törökországi Bursában megrendezett Nemzetközi Néptáncfesztiválon. A városunkat képviselő táncosok látványos és színvonalas előadását harmadik helyezéssel jutalmazta a szakmai zsűri.

A nagyszabású rangos eseményen több mint 20 nemzet képviseltette magát Törökországban július 7-étől 13-áig. A verseny egyik érdekessége az volt, hogy a résztvevőknek több fellépésen is magas szinten kellett bizonyítaniuk ahhoz, hogy előkelő helyezést érjenek el. A táncosok a fő versenyszámokat július 11-én és 12-én adták elő, amikor is egy 10 perces, illetve egy 5 perces koreográfiát mutattak be. A kövesdi táncosok a hosszú versenyszám keretében a matyó mellett kalotaszegi, madocsai, rábaközi, valamint vajdaszentiványi néptáncokból álló összeállítást adtak elő. A Matyó Néptáncegyüttes kiemelkedő produkcióját harmadik helyezéssel jutalmazta a zsűri. A táncosok egy gyönyörűen megmunkált bronzszobor és üvegkerámia mellett jelentős pénzdíjat vehettek át az ünnepélyes eredményhirdetésen.
„Nagyon hasznos volt a fesztivál, hiszen Mezőkövesd mellett a matyó kultúrát népszerűsítettük, továbbá örömteli számunkra, hogy a tavaly Lengyelországban elért első helyezést követően ezúttal is szép sikert könyvelhettünk el egy nemzetközi versenyen. Annak ellenére, hogy a sok utazás, valamint a késő esti fellépések miatt elfáradtunk, nagyon szép élményekkel és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk.” – mondta Nyeste Sándor, a Matyó Néptáncegyüttes táncosa.
A Matyó Néptáncegyüttes augusztusban a Matyóföldi Folklórfesztivál mellett Mohácson is vesz részt majd egy nemzetközi fesztiválon.

Kapcsolódó hírek