Ugrás a tartalomhoz

Szerződéskötés után indulhat a Lövői út fejlesztése (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A kivitelezésről szóló szerződés aláírása a következő lépés a Lövői és Széchenyi út felújításában. Az Önkormányzat által elvállalt kiegészítő munkák már elkészültek.

Az ipari területet és az autópályát összekötő Lövői, illetve Széchenyi út pedig kormányzati támogatásból újul meg. Ezen az útszakaszon a legnagyobb a kamion, illetve teherautó forgalom.  A nagy terhelés miatt hamarabb kátyúsodik az út felülete, ezért már időszerűvé vált a felújítása.
A Kormány 100 millió forint összeget biztosított Mezőkövesd város Önkormányzatának. Ebből a forrásból újítják fel a Lukoil kúttól egészen a Mátyás király útig terjedő útszakaszt, azaz a Lövői és Széchenyi utat.  A támogatásról szóló tanúsítványt március elején vehette át dr. Fekete Zoltán polgármester.
A beruházás kapcsán az önkormányzat önerő biztosításával az úthoz kapcsolódó területek rendbetételét vállalta.  Az Önkormányzat ezeket a munkákat már el is végezte. Így a buszmegállókat, a parkolókat, a Kavicsos-tó és a Stadion bejárata közötti parkolókat, valamint az iparterületre bevezető Asztalos út Lövői úti csatlakozásának burkolatát is felújították, amelyek költsége hozzávetőlegesen 20 millió forint.
A Lövő úti beruházás jelenleg a szerződéskötés fázisában tart, amely a Mezőkövesd Város Önkormányzata, a Magyar Közút Nonprofit Kft. és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ között jön létre. A munkálatok a hivatalos okirat aláírását követően kezdődhet majd el.

Kapcsolódó hírek