Ugrás a tartalomhoz

Fővárosi siker

Mezőkövesd hírei

Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry 2-0 (1-0)

Kétgólos vereséget szenvedett városunk felnőtt labdarúgócsapata a szintén NB II-es fővárosi gárda vendégeként.

Együttesünk újabb felkészülési összecsapást játszott le július 30-án. Labdarúgóink az NB II-es bajnokság legutóbbi kiírásának 4. helyezettjével találkoztak Budapesten, az Illovszky Stadionban. A mérkőzés első félidejében a hazaiak játszottak aktívabban és többször is veszélyeztették csapatunk kapuját, de az első félórában mindössze egy kapufáig jutottak. A záró negyedóra kezdetén viszont előnybe kerültek a vendéglátók, ugyanis egy vitatható büntetőt Remili higgadtan értékesített. A gól után lendületesen és bátran játszottak a piros-kékek, azonban együttesünk előtt is adódtak lehetőségek a gólszerzésre, de az eredmény nem változott a szünetig.
Fordulás után labdarúgóink átvették a játék irányítását és többször is lehetőségük nyílt az egyenlítésre, viszont Hegedűséknek csak a kapufát sikerült eltalálniuk. A félidő második felében ismét Szanyó Károly csapata játszott veszélyesebben és több kimaradt lehetőség után a 86. percben Ádám remek szólógóljával megduplázták az előnyüket.
Két nap, két meccs
Együttesünk legközelebb augusztus 1-jén, pénteken 18 órától a Kazincbarcikát, míg augusztus 5-én, kedden 17 órától a Cigándot „látják vendégül” Szentistvánon. Tóth László gárdája a két „hazai” összecsapás között Bogácson lép majd pályára, ahol pályaavató rendezvény keretében a Bogács Thermálfürdő csapata ellen játszanak edzőmérkőzést augusztus 2-án 16 órától.
Balajtiék a Magyar Kupa első fordulójában a Békés megyei I. osztályú Mezőkovácsházán vendégeskednek majd augusztus 9-én, szombaton 17 órától.


Tervezett felkészülési mérkőzések:

08.01. (péntek) (18.00): Mezőkövesd Zsóry -Kazincbarcika (NB III) helyszín: Szentistván
08.02 (szombat) 16.00: Bogács (megyei I.) – Mezőkövesd Zsóry helyszín: Bogács
08.05. (kedd) 17.00: Mezőkövesd Zsóry - Cigánd (NB III) helyszín: Szentistván


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry 2-0 (1-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 200 néző

Vasas: Németh G. (Hermány 66.p) – Pál (Polényi a szünetben), Grúz, Tamás (Kékesi 84.p), Hajdú – Vida (Nagy T. a szünetben), Gál (Ádám 61.p), Berecz (Oláh 84.p) – Nagy Dániel (Takács K. 75.p), Ferenczi (Menyhárt 68.p), Remili. (Bodnár 75.p) Vezetőedző: Szanyó Károly
Mezőkövesd: Szántai (Kunsági a szünetben) – Hegedűs Cs. (Szilvási 65.p), Hegedűs D. (Szalai a szünetben), Takács P. (Márkus 65.p), Szeles – Kulcsár K. (Csirmaz 65.p), Tajthy (Hanzl a szünetben), Engel A. (Búrány a szünetben), – George (Molnár G. a szünetben), Máthé (Pantovics a szünetben), Balajti (Baracskai a szünetben). Vezetőedző: Tóth László
Gólok: Remili (30.p 11-esből), Ádám (86.p)

Kapcsolódó hírek