Ugrás a tartalomhoz

Egy győzelem, egy döntetlen (videóval frissítve)

Két felkészülési mérkőzést játszott le városunk NB II-es felnőtt csapata augusztus első hétvégéjén. Labdarúgóink a harmadik vonalban szereplő Kazincbarcika, valamint a bogácsi pályaavató ünnepség keretében a megyei I. osztályú Bogács Thermálfürdő együttesével találkoztak.

Mezőkövesd Zsóry – Kazincbarcikai SC 1-1 (1-1)

Az augusztus 1-jén Bükkábrányban megrendezett találkozó jól kezdődött együttesünk számára, ugyanis Balajti szép találatával már az első negyedóra végén előnybe kerültek labdarúgóink. A nyáron alaposan megerősödött Észak-borsodiak válaszára újabb 15 percet kellett várni, ekkor Nehéz vette be Kunsági kapuját. A küzdelmes, remek iramú összecsapás folytatásában elsősorban csapatunk előtt adódtak lehetőségek a gólszerzésre, de a helyzetek kivétel nélkül kimaradtak, így döntetlennel ért véget a felkészülési találkozó.


Bogács Thermálfürdő – Mezőkövesd Zsóry 0-5 (0-3)

A Bogácsi sportkomplexum átadó ünnepségét augusztus 2-án rendezték meg a bükkaljai településen. Az eseményen elsőként Csendesné Farkas Edit, Bogács polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettes parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, a Mezőkövesd Zsóry elnöke fejezte ki örömét és jókívánságait az impozáns öltöző megépítésével és a sportpálya teljes körű felújításával kapcsolatban. Az ünnepségen beszédet mondott továbbá Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, Balázs András, az MLSZ B-A-Z. Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke, valamint Ittes Endre, a Bogács SE elnöke. Az ünnepélyes szalagátvágást követően a megyei I. osztályban szereplő Bogács Thermálfürdő gárdája városunk felnőtt együttesével játszott egy barátságos mérkőzést.


Villámgyors gól

Az összecsapás első találatára mindössze két percet kellett várni, amikor is Csirmaz szlalomozott végig a bogácsi védők között. A hazaiak a nagy lendülettel érkező támadót, csak szabálytalan eszközökkel tudták megállítani a 16-oson belül. A megítélt 11-est Menougong higgadtan értékesítette, így együttesünk korán megszerezte a vezetést. Labdarúgóink a folytatásban jelentős fölényben futballoztak és Pantovic, valamint Takács góljaival három találatra növelték előnyüket a szünetig.
Fordulás után kiegyenlítettebb játékot láthattak a szurkolók, ennek ellenére Pantovic az 55. percben tovább növelte labdarúgóink előnyét. A végeredményt egy szép egyéni alakítás után Molnár állította be negyedórával a lefújás előtt.
Az összecsapás után a bogácsi és a diósgyőri öregfiúk mérték össze a tudásukat a pályaavató ünnepség keretében.


Elmarad az edzőmeccs – „Kupázás” a hétvégén

Együttesünk az utolsó felkészülési találkozóját augusztus 5-én, kedden játszotta volna az NB III-as Cigánd ellen, azonban az összecsapás elmarad, így labdarúgóink legközelebb már tétmérkőzésen fognak pályára lépni. Balajtiék a Magyar Kupa első fordulójában a Békés megyei I. osztályú Mezőkovácsházán vendégeskednek  augusztus 9-én, szombaton 17 órától.


Magyar Kupa országos főtábla 1. forduló:

Mezőkovácsháza TE (megyei I.)– Mezőkövesd Zsóry augusztus 9. (szombat) 17 óra, helyszín: Mezőkovácsháza

Kapcsolódó hírek