Ugrás a tartalomhoz

Kattant a bilincs (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Elmúlt három hónapban több esetben is eredménnyel zárult a rendőrségi nyomozás. Az eljárások során vagyon ellen elkövetett bűncselekmények tettesei kerültek kézre.

A közelmúltban eltulajdonítottak egy nagyértékű, muzeális darabnak számító, Pannónia T5-ös  típusú motorkerékpárt Mezőkövesd egyik utcájából. A  motor gazdája óvatlanul lezáratlanul hagyta járművét az utcán, amelyet ismeretlen tettes elkötött. A nyomozás eredményes volt, hiszen Bogácson megtalálták az ellopott motorhajtású kétkerekűt és az elkövetőt is azonosították. A bűncselekmény során eltulajdonított motor visszakerült a gazdájához.


Telefonjáért bántalmazták

Erőszakos vagyon elleni bűncselekmény történt június 26-ára virradóra Mezőkövesden, amely során egy érettségi bankettről hazatartó lányt támadott meg egy ismeretlen férfi az éjszakai órákban. A tettes bántalmazta a fiatal lányt, és elvette tőle mobiltelefonját. A rendőrség a vallomások és egyéb nyomozati anyagok alapján Abádszalókon elfogta az elkövetőt, akit azóta előzetes letartóztatásba vettek. Az előállítás során előkerült az eltulajdonított készülék, amelyet visszaadtak a sértettnek.

Visszakapta a sértett eltulajdonított ékszereit
Július végén lakossági bejelentés alapján indított nyomozást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság. Egy 84 éves, egyedül élő idős hölgy fordult a hivatalos szervhez, mert a déli órákban két, magát a vízművek munkatársának mondott férfi a vízórát ellenőrizte. A sértettnek az lett gyanús, hogy az elkövetőek körbejárva a lakást nyugdíjszelvényt kértek tőle. Távozásuk után egyik szekrényéből hiányoztak az arany ékszerei. Az adatgyűjtés, a hatósági intézkedések és a térfigyelő kamerák felvétele alapján a rendőrök felderítették a halmajugrai férfit, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, ellene kisebb értékre, nemesfémre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.  A nyomozás során a szerv lefoglalta a bűncselekményből származó ékszereket, amelyet augusztus közepén hiánytalanul visszajuttatott a sértettnek.
„Ez az eset is egy felkiáltójel, hogy kellő óvatossággal fogadják a pénzváltással, vasárú vásárlással, szomjúsággal és más hasonló indokkal a házba kéredzkedő idegeneket, őket ne engedjük be a házba. Minden közszolgáltató, Émász, Tigáz, stb. munkatársa fényképes igazolvánnyal rendelkezik, kérjék el tőlük. Ha gyanúsnak találják a becsengető embereket, kérjék a szomszéd segítségét, vagy forduljanak a rendőrséghez a 112-es vagy 107-es telefonszámon” – hívta fel a figyelmet a trükkös lopásokra Ongai Péter, alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.
Az elmúlt hetekben egy-két vagyon elleni, betöréses bűncselekmény történt. Ezek egyedi esetek, nem sorozatos elkövetésekről van szó. A nyomozások minden esetben folyamatban vannak, amelyek különböző szakaszokban tartanak.
Júniusban történt városunkban egy rablás, amely során egy 16 éves bogácsi fiatal bántalmazta, és késsel fenyegette az idős sértettet. Ez esetben is sikerült kézre keríteniük a rendőröknek a tettest, akit rögtön őrizetbe is vettek.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek