Ugrás a tartalomhoz

Újabb siker (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – FC Ajka 3-1 (3-1)

Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a bajnokság hétvégi játéknapján. Labdarúgóink a sikernek köszönhetően a 2. helyen állnak a tabellán.

A Merkantil Bank Liga 2. fordulójában két győzelemmel rajtoló együttes találkozott a Városi Stadionban augusztus 23-án. Csapatunk 3-2-es sikert értek el Balmazújvárosban, míg a vendégek saját pályájukon szereztek 3 pontot a Sopron ellen aratott 3-1-es győzelmüknek köszönhetően. A közelmúltban végrehajtott teljes felújításnak köszönhetően kifogástalan gyepszőnyeg várta a csapatokat a stadionban.

Villámrajt kövesdi módra
A vendégek kezdték jobban a találkozót, akik Major révén két nagy lehetőséget is elpuskáztak az első percekben. A csatár előbb Sowunmi remek átadása után bombázott kevéssel a jobb felső sarok mellé az 5. minutumban, majd alig két perccel később ígéretes helyzetben a kapu előtt keresztbe lőtte el a labdát. Balajtiék góllal büntették a lehetőségeket kihagyó dunántúli gárdát. A 9. percben Máté 25 méteres szabadrúgása után a kapufán csattant a játékszer, amit a berobbanó Takács továbbított közelről a hálóba. Labdarúgóink ezután is lendületben maradtak és újabb öt perc elteltével megduplázták az előnyt. Kulcsár sarokrúgását követően a rosszul helyezkedő védők között Takács fejelte le a labdát Máté elé, aki fordulásból a kapu bal oldalába helyezett. A középkezdés után nem sokkal előbb Gunther próbálkozott távolról, majd a 18. percben Csordás vette célba Kunsági ketrecét, de egyik lövésből sem született gól. Az első félóra vége előtt két perccel szinte a semmiből szépítettek Mogyorósiék, igaz ehhez labdarúgóink hathatós közreműködésére is szükség volt. Egy ártatlannak tűnő szituáció során Hegedűs Csaba passzolt az ellenfél csatárához, Sowunmihoz. A támadó előbb Weitnerrel kényszerítőzött, majd kapura lőtt, amit elsőre Kunsági bravúrosan hárított, de a felperdülő játékszert Sowunmi látványos mozdulattal a kapuba juttatta. A jó iramú, változatos összecsapáson a gól után enyhe mezőnyfölénybe kerültek a vendégek, de helyzetet nem tudtak kialakítani. A játékrész hajrájában egy villámgyors kövesdi akció végén Menougong beadását követően Máté passzolt Balajtihoz, aki mintegy 14 méterről higgadtan a bal alsó sarokba gurított, visszaállítva ezzel a két gólos különbséget.

Nagy küzdelem, gól nélkül
Fordulás után két percet sem kellett várni az első lövésre, azonban Máté kísérlete elzúgott Jánosa kapuja fölött. A csapatok a folytatásban is nagy iramban futballoztak, de lényegesen kevesebb lehetőséget tudtak kialakítani, mint az első 45 percben. Pontosan egy óra elteltével Gunther 20 m-es szabadrúgását védte könnyedén Kunsági, míg nem sokkal később Lattenstein 17 méterről megeresztett lövése zúgott el a keresztléc fölött. Húsz perccel a találkozó vége előtt Weitner közeli lövésénél mentettek szögletre a védők. Az egyik legnagyobb kövesdi lehetőséget Kulcsár éles szögből lőtt beadása jelentette a 83. minutumban, újabb gól azonban már nem született a lefújásig, így csapatunk hazai pályán is győzelemmel debütált az NB II-ben. Együttesünk újabb sikerével két forduló után a 2. helyen áll a bajnokságban 6 ponttal. A tabellát a csapatunkhoz hasonlóan 100%-os Vasas vezeti.

Somogyi látogatás
Labdarúgóink legközelebb Kaposváron lépnek pályára a pontvadászatban. A Kaposvári Rákóczi FC – Mezőkövesd Zsóry összecsapás augusztus 30-án, szombaton 19 órakor kezdődik Somogy megye székhelyén.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Mezőkövesd Zsóry FC – FC Ajka 3-1 (3-1)
Mezőkövesd, 1000 néző, Játékvezető.: Karakó Ferenc (Tőkési Norbert, Szilágyi Norbert)
Mezőkövesd Zsóry FC: Kunsági – Szeles, Izing, Balogh, Búrány, Takács, Hegedűs, Kulcsár, Menougong (Tajthy 78.p), Máté (Molnár 78.p), Balajti (Pantovic 78.p) Vezetőedző: Tóth László
FC Ajka: Jánosa – Mogyorósi, Asztalos, Zámbó, Gunther, Csordás (Németh 71.p), Horváth (Lattenstein 46.p), Weitner, Szabó, Sowunmi, Major (Matetits 71.p) Vezetőedző: Klement István
Gólok: Takács (9.p), Máté (14.p), Balajti (39.p), illetve Sowunmi (27.p)
 

Kapcsolódó hírek