Ugrás a tartalomhoz

Felhívás

Mezőkövesd hírei

TISZTELT LAKOSSÁG!

A közelmúltban, városunkban csalással több idős személyt is megkíséreltek megtéveszteni a Városi Önkormányzatra való hivatkozással. A lakosság éberségének köszönhetően eddig bűncselekményre nem került sor. Amennyiben mégis esetleges bűncselekményt követtek el Önnel szemben,
kérjük jelezzen!

Lakossági személyleírás a napokban feltűnt házalókról:
Egy kb.180 cm magas átlagos testalkatú férfi, hátrafésült haja színe barna. Modora nyugodt, megnyerő. Gépkocsi rendszáma: KXA-958.
Egy testes, barna bőrszínű, barna hajú, 30 év körüli férfi.
Egy szőke hajú, huszonéves nő.

Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy az Önkormányzat senkinek nem adott megbízást olyan tevékenységre, hogy Önt otthonában bármilyen okból keresse!

Kérjük amennyiben ilyen, és hasonló legendával csengetnek be Önhöz, semmi esetre se engedje be lakásába az illetőt! Alaposan figyelje meg (magasság, hajszín, ruházat, esetleg különös ismertetőjel - pld.: anyajegy, tetoválás -, ha gépjárművel érkezett annak rendszámát írja fel), és minden esetben értesítse a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságot! Közben kérdezze meg az illető nevét és mondja a következőt:

„Kis türelmet kérek. Felhívom az Önkormányzatot, hogy megérdeklődjem a megkeresés valódiságát.” – majd zárja be az ajtót.
Tapasztalni fogja, hogy az Önt felkereső személy nagyon gyorsan elhagyja a helyszínt.

Ugyanígy járjon el, ha más cégtől keresik fel, illetve gyanúsan olcsó terméket akarnak megvetetni Önnel, vagy azzal keresik, hogy ajándékot hoztak és egyúttal más terméket kínálnak Önnek megvételre. 

JÓ TANÁCS EGYEDÜL ÉLőKNEK: Ne hangoztassa, hogy Ön egyedül él! Ha azt a látszatot kelti, hogy többedmagával tartózkodik a lakásban, a csalók is elbizonytalanodnak és inkább tovább állnak.

Biztonsága érdekében legyen gyanakvó!

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság
Tel.: 06-49/505440

Kapcsolódó hírek