Ugrás a tartalomhoz

Erős középcsapatot szeretnének (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szurkolói ankétot szervezett a Mezőkövesdi KC. A bajnoki nyitány előtt megrendezett összejövetelen egyebek mellett a felnőtt és a junior csapat céljait ismerhették meg az érdeklődők augusztus 29-én.

Az eseményen elsőként Mikulás Gábor, a klub elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd Mata Tibor, az MKC elnökségi tagja vázolta röviden a célokat. Elmondta, hogy a tavalyi évben mindenkinek nagyon keményen meg kellett küzdenie a bennmaradásért, éppen ezért most egy erős középcsapat felépítése a cél. Hozzátette bízik benne, hogy a csapat simábban veszi majd az akadályokat és a tavalyitól több örömet szerez a lelkes szurkolóknak.


Fontos az előrelépés

Skaliczki László vezetőedző kiemelte az önkormányzat támogatását, amely nélkülözhetetlen a klub stabil hátterének megteremtéséhez és a nyugodt, magas színvonalú munkához. A szakember elmondta, hogy olyan csapatot szeretnének építeni, amelyik a tavalyitól látványosabb, lendületesebb játékra képes, így megfelelően kiszolgálhatják majd a szurkolókat. Hozzátette, idén komoly kihívásnak kell megfelelniük, amiért július 10-étől nagyon keményen dolgoztak és dolgoznak a továbbiakban is. Hangsúlyozta, a játékoskeret jelentős átalakuláson ment keresztül és az idén egy 17 fős keret áll a szakmai stáb rendelkezésére a kitűzött célok eléréséhez. Skaliczki László elmondta, hogy az eltervezett munkát sikeresen elvégezték a felkészülés során és örömteli, hogy a csapatot komolyabb sérülések sem hátráltatták. Hangsúlyozta, egyebek mellett ennek köszönhető, hogy az erőlét területén is előreléptek, melynek az edzőmérkőzéseken is látszottak a jelei. A sikeres szerepléshez szenvedélyes és odaadó játékra, valamint a csapaton belüli kohézióra egyaránt nagy szükség lesz. Skaliczki László elmondta, hogy átlövő poszton mindenképpen erősíteniük kell, ezért szeptember 1-jén érkezik egy iráni válogatott játékos, akinek az érkezésével elsősorban a támadójáték variációs lehetőségei javulnak.
A szakember ezt követően bemutatta az új játékosokat. Zárásként elmondta, nagyon fontos, hogy a csapat folyamatosan tűzben legyen, mert akkor képes lehet jó eredményeket elérni. Mindez azért is fontos, mert Mezőkövesden nagyon sokan szeretik a sportágat és az itt élők megérdemlik, hogy hétről-hétre színvonalas kézilabdát láthassanak.


Fejlődési lehetőség

Molnár Ferenc, az MKC junior és ifjúsági csapatának edzője az utánpótláscsapatok felkészüléséről, helyzetéről és céljairól osztotta meg gondolatait. A szakember elmondta, hogy az ifjúsági gárda 6 hetes, míg a juniorok 7 hetes intenzív felkészülésen vannak túl. A versenykiírás különlegessége, hogy a juniorok idén az NB I/B-ben, azaz a másodosztályú felnőtt bajnokságban indulnak, ami nagyszerű fejlődési lehetőség lesz a játékosok számára. Molnár Ferenc hangsúlyozta, hogy az edzésmunkát Skaliczki Lászlóval egyeztetve, a felnőtt csapathoz hasonló felépítésben végzik, így a juniorokhoz visszajátszó felnőtt keret tagjainak, valamint a fiataloktól a felnőttekhez kerülő játékosoknak is lényegesen könnyebb lesz a beilleszkedés. A szakember célként a biztos bennmaradást tűzte ki a csapat elé és azt kérte a játékosoktól, hogy éljenek a lehetőséggel, amikor pályára lépnek, hiszen nagyon sokat tanulhatnak a felnőttektől.
Ezt követően a szurkolók osztották meg véleményüket, javaslataikat és sok sikert kívántak a csapat szerepléséhez.

Kapcsolódó hírek