Ugrás a tartalomhoz

Erzsébet Tábor a Balatonnál

Mezőkövesd hírei

2014. június 29. és július 4. között 40 bárdosos diák 4 nevelővel táborozott Fonyódligeten. Az év elején elhatároztuk, mi is megpróbálkozunk a táborszervezéssel, hiszen annyi jót hallottunk már az Erzsébet Tábor adta lehetőségről.

Komoly előkészületek után beadtuk a pályázatot, majd hosszú hetekig vártuk a visszajelzést. Áprilisban megérkezett a hír: utazhatunk a Balatonhoz! Hirtelen minden osztályban ez lett a legfontosabb beszédtéma, vidám tervezgetés kezdődött a gyereksereg körében. Legszívesebben azonnal indultak volna, senki sem akart már tanulásra gondolni. Mire nagy nehezen vége lett a tanévnek, mi már ezernyi ötlettel álltunk készen a nyaralásra. Hosszú vonatozás után üdvrivalgással fogadtuk a Balatont, és megrohamoztuk a táborhelyet. A következő napok olyan sok eseményt tartogattak a számunkra, amire senki sem számított. A táborvezetőség minden napra új, ingyenes programokkal várt minket. Fel sem tudnánk sorolni, hogy hányféle szórakoztató, sportos, kézműves és kulturális program közül válogathattunk. Nekünk a legemlékezetesebb talán a plakátkészítés, a Ki mit tud?, a koncert és a focibajnokság volt. Utóbbi főleg azért, mert az U12-es csapatunk arany érmet nyert! De kirándultunk is Balatonboglárra, majd áthajóztunk az északi partra. A tábor közvetlenül a vízparton volt, így bármikor fürödhettünk is! Ebben a táborban nem éhezett senki; annyi finom kaját kaptunk, alig bírtuk megenni!
A hét hamar eltelt, és mi lebarnulva, teli élményekkel érkeztünk haza. Sokan már a vonaton azt kérdezték, visszajöhetünk-e jövőre. Mit válaszolhatnánk erre? Reméljük, sikerül!

A táborozók nevében: Komjáthyné Lévai Ildikó

Kapcsolódó hírek