Ugrás a tartalomhoz

Születésnapi látogatás

Mezőkövesd hírei

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte a mezőkövesdi Ócsai Józsefné szeptember 2-án. Városunk szépkorú lakosát dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte fel a jeles évforduló alkalmából.

Ócsai Józsefné, lánykori nevén Bíró Mária fiatalon summásként dolgozott a Dunántúlon, később pedig hímzett ruhák szmokkolásával foglalkozott a Matyóház bedolgozójaként. Ezt követően a Járási Földhivatalban takarítóként tevékenykedett egészen a nyugdíjazásáig. Az ünnepelt korához képest kitűnő egészségi és szellemi állapotnak örvend. Ócsai Józsefné mind a mai napig aktívan tevékenykedik férjével közösen, akivel már 67 éve élnek boldog, kiegyensúlyozott házasságban. A házi munka elvégzése mellett szinte minden este sétával töltik az idejüket. Marika néniéknek egy lányuk és két unokájuk született.

A születésnapi ünnepség keretében dr. Fekete Zoltán felolvasta és átadta Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait tartalmazó oklevelét, majd az önkormányzat nevében virágcsokorral, tortával és egy emléklappal köszöntötte Marika nénit.
A köszöntést követő baráti hangvételű beszélgetés során Ócsai Józsefné férjével együtt vidáman emlékezett vissza a dolgos hétköznapokra, a munkahelyükre és gyermekkorukra, de napjaink aktuális témáiról, egyebek mellett a város fejlődéséről és a közbiztonság javuló helyzetéről is említést tettek. Marika néni a polgármesteri látogatás után családi körben ünnepelte tovább a jeles napot.

Kapcsolódó hírek