Ugrás a tartalomhoz

Példaértékű összefogás (videóval)

Civil kezdeményezésnek köszönhetően megszépült a Bárdos Lajos Tagiskola udvara. Az intézményben tanuló gyerekek szüleinek egy csoportja úgy döntött, hogy az iskola belső udvarának felújításával megpróbálják színesebbé és tartalmasabbá varázsolni a fiatalok mindennapjait.

A kezdeményezés a „Szivárványudvar” nevet kapta, melynek keretében egyebek mellett falfestés, padfelújítás és egy játszósarok kialakítása is megvalósult augusztus második felében.
„Az volt a célunk, hogy a szülők összefogása mellett, kevés pénzből otthonosabbá és a gyerekek számára használhatóbbá alakítsuk az udvart. Szerencsére napról-napra egyre többen csatlakoztak a kezdeményezéshez és a pozitív visszajelzések mellett sokan kisebb összegekkel és felajánlásokkal támogatták a projektet, melyet ezúton is köszönünk. Külön öröm számomra, hogy a felnőttek mellett a gyerekek is segítették a munkánkat, akik nagyon lelkesen végezték a rájuk bízott feladatokat.”– mondta Árvai-Simonyi Ágnes szervező.


Játékokat vásárolnak

Az önzetlen segítséget nyújtó résztvevők az udvar fásítását és virágosítását, valamint a salakos futópálya gazolását is elvégezték. Az összegyűlt felajánlásokból a felújításhoz szükséges festékeket és különböző játékokat, mint például tollas-, és teniszütőket, valamint labdákat vásároltak. A példaértékű civil kezdeményezésnek köszönhetően a gyerekek ősztől a korábbiaktól sokkal tartalmasabban tölthetik majd el a szabadidejüket.

Kapcsolódó hírek