Ugrás a tartalomhoz

Vereség az idénynyitón

Mezőkövesd hírei

Grundfos Tatabánya KC – Mezőkövesdi KC 19-15 (9-6)

Négygólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata a bajnokság nyitó játéknapján. Kézilabdázóink nagy küzdelemben kaptak ki az előző pontvadászat 5. helyezettjétől.

Az NB I-es kézilabda bajnokság első fordulójában az évek óta a honi élmezőnyhöz tartozó dunántúli együttes fogadta a nyáron alaposan átalakult Skaliczki legénységet szeptember 2-án. Az MKC korábban még egyszer sem tudott pontot szerezni a Földi Imre Sportcsarnokban, így Lókodiék a rossz széria megtörésének reményében utaztak Tatabányára. Együttesünk kerete egy játékossal bővült a mérkőzés előtt, miután szeptember 1-jén megérkezett a csapathoz Szaid Pourghaszemi, az iráni válogatott balátlövője, aki pályára is léphetett a találkozón.


Szikrázóan kemény védekezés

A találkozó első szakasza kiegyenlített játékot hozott. A csapatok kemény és  határozott védekezése az eredményben is megmutatkozott, ugyanis Lókodi átlövésből szerzett találatával 8 perc után mindössze 2-2 állt az eredményjelzőn. A játék képe a folytatásban sem változott, mindkét fél védőfala kiválóan állta az ellenfél rohamait, azonban Szepesi szélről lőtt találatával 5-4-re így is az MKC vezetett a 15.percben. A játékrész második felében valamelyest fölénybe kerültek a házigazdák és zsinórban négyszer vették be a kövesdi kaput, ennek eredményeként három góllal megléptek. Kézilabdázóink támadásban elbizonytalanodtak, amihez a jó tatabányai védekezés mellett a hazai hálóőr, Paul kiváló teljesítménye is hozzájárult. Együttesünk 15 perc alatt mindössze egyszer tudta mattolni a lövéseket hatékonyan hárító kapust, de a jó védekezésnek köszönhetően Katzirzék csak három góllal álltak jobban 30 percet követően.


Szoros végjáték

A felek fordulás után is nagyon „feszesen” védekeztek, amit tökéletesen mutat, hogy 10 minutum alatt mindkét oldalon 2-2 gól született, ezért Vladan Matic csapata meg tudta őrizni az első játékrészben kiharcolt háromgólos előnyét. Kézilabdázóink a folytatásban is rendkívül szívósan küzdöttek és lépésről-lépésre faragtak a hátrányból, köszönhetően elsősorban Dzono átlövésből szerzett góljainak. A hatékonyabb támadójáték eredményeként Vasic látványos találata után a kövesdi drukkerek nagy örömére egyetlen gólra olvadt az MKC hátránya a 49. percben (13-12). Szepesiék jó szériája nem maradt válasz nélkül, ugyanis a hazai időkérés után Mazák és Bodó vezérletével zsinórban három gólt hintettek házigazdák, ezért az 52. minutumban 16-12-re álltak a csapatok. Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó, azonban Dzono négy perc alatt „hintett” triplája után ismét megcsillant a pontszerzés lehetősége (16-15). A rendkívül izgalmas és feszült hajrát a házigazdák bírták jobban, akik a záró percekben egy 3-1-es szériával biztosították be a győzelmüket. Csapatunk a vereség ellenére dicséretet érdemel, hiszen kitűnően helytállt a bajnokság egyik élcsapatának otthonában.


Élcsapat érkezik

Kézilabdázóink a hétvégén hazai környezetben is bemutatkoznak. Grünfelderék a tavalyi pontvadászat 4. helyezettjét, a Csurgó együttesét látják vendégül a bajnokság 2. játéknapján. Az összecsapás szeptember 7-én, vasárnap 17 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Grundfos Tatabánya KC - Mezőkövesdi KC 19-15 (9-6)
Tatabánya, 750 néző, Játékvezetők: Bán, Szloska
Tatabánya: Paul, Babasafari (kapusok), Pásztor 4 (2), Diaz 2, Vaskó, Juhász, Bodó 6, Nagy, Katzirz 1, Törő 2, Mazák 2, Perics 2, Dénes, Bartók, Muszavi, Gábor. Vezetőedző: Vladan Matics
Mezőkövesd: Liszkai, Volarevics (kapusok), Vasics 1, Szepesi 2, Csuzics, Terenyi, Lókodi 2, Radnics 1, Grünfelder, Molnár, Pálos, Pavlovics, Trivkovics 1, Nakhajenka, Pourghaszemi 2, Dzono 6. Vezetőedző: Skaliczki László
Hetesek: 5/2 ill. 1/0
Kiállítás: 4 ill. 10 perc

Kapcsolódó hírek